Logo no.sciencebiweekly.com

Vanlige helseproblemer med amerikanske eskimohunder

Vanlige helseproblemer med amerikanske eskimohunder
Vanlige helseproblemer med amerikanske eskimohunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Vanlige helseproblemer med amerikanske eskimohunder

Video: Vanlige helseproblemer med amerikanske eskimohunder
Video: Five of the Best Pet Lizards You Could Possibly Get! 2024, April
Anonim

Amerikanske Eskimo hjørnetenner er en solid rase relatert til tyske spitz hunder. Disse pooches er også ofte referert til av en forkortet versjon av navnet deres - "Eskies". Når det gjelder størrelse finnes amerikanske eskimohunder i tre grupper, som er leketøy, miniatyr og standard. Som med de fleste hunderraser, påvirker enkelte helseproblemer personer av denne rasen mer vanlig enn andre.

Image
Image

Luxerende Patella

En medisinsk tilstand som noen ganger påvirker amerikanske eskimohunder, er patellar luxation. Dette gjelder alle størrelsesgruppene - leketøy, miniatyr og standard. Patellar luxation beskriver problemer med den nøyaktige plasseringen av en hundes knekke. Når hunder har luxerende patellas, knekker knærne seg hovedsakelig ut av det passende stedet. Patellar luxation er utbredt i både små og store hunder. Hvis du observerer noe uvanlig i den amerikanske eskimoens bakben, setter du opp en veterinæravtale umiddelbart, desto bedre jo bedre. Du kan også merke at kjæledyret ditt gjør iøynefallende hoppende bevegelser som han prøver å bevege seg rundt. Ortopediske problemer med bakbenene generelt er noe vanlige hos amerikanske eskimohunder, så vær oppmerksom på tegn på dem.

Progressiv Retinal Atrofi

Øyeproblemer som progressiv retinalatrofi kan også påvirke disse smarte hundene. Den genetiske retinal sykdom utvikler seg gradvis, og med tiden fører det til blindhet. Hvis en hund har progressiv retinalatrofi, opphører enten hans retina normal vekst for tidlig på et stadium, eller fotoreseptorene forverres i et unormalt raskt tempo. Progressiv retinalatrofi er ikke bare vanlig i den amerikanske Eskimo-rasen, men også i mange andre som leketøypudler, australske storfehunder, sibiriske huskier og irske settere. Hvis du er bekymret for at din dyrebare poke kan oppleve synproblemer, ta han straks veterinæren.

Hip dysplasi

Hip dysplasi er en annen ortopedisk bekymring som amerikanske eskimiske hunder noen ganger opplever. Hip dysplasi, i et nøtteskall, er en genetisk lidelse som preges av en hofteledd som bare utviklet seg på en unormal måte. Dette fører til løshet av den felles og til slutt overdreven bevegelse av beinet i beina. Noen viktige symptomer på hip dysplasi i pooches er stivhet, hobbling og motvilje mot å delta i fysisk trening eller gå på trapper. Hvis du har noen grunn til å mistenke at ditt dyrebare kjæledyr kan håndtere dette smertefulle problemet, ta ham med til veterinæren så snart som mulig.

diabetes

Diabetes påvirker også noen ganger amerikanske eskimo hunder. Hvis en hunde har diabetes, gjør heller ikke kroppen sin tilstrekkelig insulin eller reagerer ikke korrekt på hormonet. Vær oppmerksom på tegn på diabetes i hjørnetann, for eksempel overdreven urinering, dovne øyne, vekttap, kaster opp, utmattelse, økt sult, dehydrering og ubehagelig tørst. Veterinærhjelp er et must for enhver hund som har diabetes, så vent ikke.

Robuste hunder generelt

Til tross for disse mulige medisinske problemene, er amerikanske eskimo-hunder i det hele tatt ganske robuste og tøffe hunder. Med riktig omsorg, mosjon og kosthold, kan de leve lykkelig for hvor som helst mellom 12 og 17 år. Rutinemessige avtaler med dyrlægen er et must, selv om kjæledyret ditt ser ut til å være i 100 prosent glødende tilstand.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: