Logo no.sciencebiweekly.com

Vanlige fransk bulldog helseproblemer

Vanlige fransk bulldog helseproblemer
Vanlige fransk bulldog helseproblemer

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Vanlige fransk bulldog helseproblemer

Video: Vanlige fransk bulldog helseproblemer
Video: Holiday Chocolate Truffles for Dogs 2024, April
Anonim

Franske bulldogger er fine, men robuste pooches som er elskede, ikke bare for deres humoristiske og hyggelige disposisjoner, men også for deres kjære, litt rynkete visninger. Som alle hunder påvirker visse medisinske problemer franske bulldogger - eller "Frenchies" - mer vanlig enn andre.

Image
Image

Grunnleggende

Franske bulldoger vises i farger, inkludert hvit, lysegulbrun og brindle, den sistnevnte innebærer en blanding av farger som brunaktig oransje og grå. Som voksne kommer disse tette, robuste pooene vanligvis mellom 11 og 13 tommer høye. De veier vanligvis ikke mer enn 28 pund. En av de mest fremtredende fysiske egenskapene til franske bulldoger innebærer ørene deres, som peker rett opp og ligner på flaggermusene. Denne smarte, elskverdige og morsomme hunden holder en nærvakt i hjemmet hans.

Brachycephalic Syndrome

Som med pugs og en håndfull andre hunderaser, er franske bulldoger brachycephalic, med skaller som er markant brede og korte. Deres ansikter har et iøynefallende flatt utseende til dem. Selv om utseendet utvilsomt er søtt, kan det også utløse helseproblemer som dreier seg om å puste, problemer som kan bli livstruende. Noen vanlige indikasjoner på brachycephalic syndrom er overdreven høy pusting, hoste, hacking og snorking. Alle disse tegnene er vanligvis spesielt merkbare i tider med overdreven varme. Uvanlig ubehag i varme er typisk for hunder med brakycephalisk syndrom. Ta din søte Frenchie til veterinæren umiddelbart hvis han viser tegn på denne tilstanden.

Intervertebral disk sykdom

Intervertebral disk sykdom er relativt vanlig i den franske bulldog rasen. Denne ortopediske tilstanden oppstår som følge av forverring av ryggsøylens tette mellomvertebrett. Noen av tegnene som er typiske for denne lidelsen er ryggsmerter, stivhet i kroppen, scooting av baklidene under gang, vanskeligheter med å stå opp, generell svakhet, hekle over, rystende og ømhet i magen. Lammelse er en mulighet for noen hunder med tilstanden. Hvis du har noen grunn til å tro at dyrebare kjæledyret ditt kan behandle intervertebrale sykdommer, planlegg en veterinæravtale så snart som mulig.

Canine Hip Dysplasia

Canine hip dysplasi er et annet problem for mange franske bulldogger. Skjelett tilstanden innebærer atypisk vekst og fremgang i hofte leddene. Tegn på tilstanden dukker opp tidlig hos hunder, starter så tidlig som ved 4 måneder. Mangel på kroppskoordinasjon er et vanlig tegn på sykdommen. Andre symptomer på hundens hip dysplasi er stivhet, unngåelse av fysisk aktivitet og hobbling. Vær imidlertid oppmerksom på at mange hunder med tilstanden knapt viser noen hint i det hele tatt. Uansett er veterinær oppmerksomhet et must for noen pooches med hip dysplasi.

Andre forhold

Andre medisinske problemer som også noen ganger påvirker franske bulldoger, er luxerende patellas, grå stær og entropion. Sistnevnte innebærer at øyelokkene vender i en "innvendig" retning. Hvis hunden din viser tegn på unormalitet eller ubehag, bør en veterinæravtale være ditt neste skritt. Hunder viser ikke alltid åpenbare tegn på sykdom, men derfor er det så viktig å rutinemessig ta med kjæledyret ditt for regelmessige veterinære kontroller. Med riktig kjærlighet og omsorg kan franske bulldogger ofte overleve sunt og tilfredsstillende for hvor som helst mellom 10 og 14 år, eller kanskje lenger.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: