Logo no.sciencebiweekly.com

Vanlige helseproblemer av dalmatere

Vanlige helseproblemer av dalmatere
Vanlige helseproblemer av dalmatere

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Vanlige helseproblemer av dalmatere

Video: Vanlige helseproblemer av dalmatere
Video: Автомобильный кемпинг во время дождя на горе - воздушная палатка и собака 2024, April
Anonim

Dalmatierne er aktive, intelligente hunder som fungerer som arbeidshunder, viser dyr eller familie kjæledyr. Selv om de er best kjent i USA for deres rolle som firehouse hunder og maskoter, har disse dyrene jobbet som retrievere, hyrder og krigshunder i tidligere epoker. De har høye energinivåer og krever regelmessig mosjon, men har minimal pleiebehov bortsett fra en daglig børsting for å styre shedding. Flere genetiske helseproblemer påvirker dalmatierne.

Image
Image

Hørsel

Døvhet er en av de mest betydningsfulle fysiske problemene i dalmatierne. Ifølge E.J. Cargill et al ved Texas A & M University, ca 30 prosent av dalmatierne i USA er født med døve i en eller begge ører. Blåøyde hunder med stor mengde hvitt i deres frakk har høyere risiko for døvhet enn andre medlemmer av rasen, og kvinner har høyere risiko enn menn.

Urin vei

Noen dalmatere har en genetisk lidelse som gjør det vanskelig for kroppene å helt nedbryte urater, som er salter som dannes under proteinfordøyelsesprosessen. Små krystaller i urinen klumper sammen for å danne steiner. Noen ganger blokkerer disse steinene urinveiene og gjør det vanskelig for hundene å urinere. Kvinner med urin steiner kan slikke kjønnsområdet og kan ha brudd på husbrudd, mens menn ofte ikke klarer å urinere. Urinblokkering er en krisesituasjon, og hunden trenger umiddelbar veterinærbehandling.

øyne

Noen dalmatiske valper er født med feil utviklede iris sphincter muskler; Elevene kan ikke kontrakt normalt når hunden er utsatt for sterkt sollys, slik at eksponering for lyse lys kan være smertefullt. Hunder kan skli når ute. Entropion er en tilstand hvor øyelokket ruller innover og øyevippene gni mot overflaten av øyet og forårsaker irritasjon. Denne lidelsen kan føre til synstap over tid. Andre visuelle forhold inkluderer glaukom, eller en opphopning av trykk i øyet; pannus, som er en betennelse i hornhinnen; ceroid lipofuscinosis, en metabolsk lidelse som forverrer retina og dermoider, som er bretter av hud som danner nær øyet og irriterer hornhinnen eller bindehinden.

Nervesystemet

Dalmatiske valper bidrar noen ganger til en nervesystemet lidelse som kalles laryngeal lammelse. Valper med denne lidelsen viser vanligvis symptomer før de er seks måneder gamle. De kan ha problemer med å puste og vanligvis dø av lungebetennelse innen flere måneder med diagnose. Vanlige symptomer inkluderer tap av muskelton og generalisert svakhet, samt hosting. Degenerativ myelopati er et annet nervesystem problem. Myelin som beskytter nerver i ryggraden forverres. Berørte hunder kan ha progressiv vanskeligheter med å bruke bakbena.

Av Stephany Elsworth

Anbefalt: