Logo no.sciencebiweekly.com

Vanlige helseproblemer av Golden Retrievers

Vanlige helseproblemer av Golden Retrievers
Vanlige helseproblemer av Golden Retrievers

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Vanlige helseproblemer av Golden Retrievers

Video: Vanlige helseproblemer av Golden Retrievers
Video: Kjennetegn ved monopolitisk konkurranse 2024, April
Anonim

Den nest mest populære hunden i Amerika, ifølge American Kennel Club statistikk, er Golden Retriever. Denne lojale, morsomme hunden har familieliv, er tålmodig med barn og til og med vennlig med fremmede og andre kjæledyr. Det er intelligent, lett å trene og sosialt. En sunn Golden Retriever har en gjennomsnittlig levetid på 10-13 år. De pleier å være sunne hunder som, når de kjøpes fra en ansvarlig oppdretter og ikke en valpemølle, kan leve ut sine liv uten store problemer. Sykdommen kan imidlertid slå ut noen gyldne retrievere, og rasen er i fare for noen genetiske sykdommer.

Image
Image

Katarakt og retinalproblemer

Katarakter er en sykdom som kan påvirke en golden retriever øynene like enkelt som et menneskes. En grå stær er et ugjennomsiktig flekk som dannes i øyets objektiv. Det kan føre til delvis eller total blindhet i noen tilfeller, selv om det i andre er hundens syn ikke upåvirket. En gylden retriever med genetisk katarakt kan utvikle problemet i en ung alder. Eldre hunder er utsatt for både genetisk og ikke-genetisk katarakt. Noen gylne retrievere har også en risiko for å utvikle Central Progressive Retinal Atrophy (CPRA). Når dette skjer, begynner retrieverens retina å forverres og, uten å oppleve lys, blir hunden blind.

Canine Hip Dysplasia (CHD)

Golden retrievers er en av flere store raser som er utsatt for hoftedysplasi. Det er en genetisk lidelse som er preget av dårlig dannede hofteledd. Bollen og stikkontakten passer ikke riktig sammen. Defekten oppstår i løpet av en hvalps rask vekstfase, og i gyldne retrievere kan ofte oppdages så tidlig som fire til ni måneder, ifølge Golden Retriever Club of America. Noen gylne retrievere vil imidlertid ikke vise symptomer før de er eldre (syv eller åtte år), og slitasje på hofteleddene gjør tilstanden mer åpenbar. CHD kan være degenerativ og begrense en hunds evne til å gå som den alder, spesielt i tilfeller der leddgikt dannes i de berørte hofteleddene.

Albue dysplasi

Ligner på Hip Dysplasi, er albue dysplasi en misdannelse av albue leddene. Det kan være en mild tilstand eller kan gjøre det veldig smertefullt og vanskelig for en golden retriever å gå. Som med hip dysplasi kan leddgikt dannes i de berørte leddene, noe som gjør problemet verre. Mange gylne retrievere med albue dysplasi kan imidlertid gå gjennom livet med minimal symptomer eller smerte. Noen viser aldri noen symptomer i det hele tatt. Dessverre kan de fortsatt passere forstyrrelsen på noen avkom de måtte ha.

Hjertesykdom

Noen gylne retrievere er genetisk tilbøyelige til hjertesykdom. Subvalvulær aortastenose (SAS) er det vanligste hjerteproblemet i rasen, ifølge Golden Retriever Club of America. Hunder med denne tilstanden utvikler ekstra vev under aortaklappen. Dette vevet kan begrense blodstrømmen og kreve at hjertet skal jobbe hardere for å pumpe nok blod ut til kroppen. SAS er en genetisk tilstand som i moderate til alvorlige tilfeller kan føre golden retrievers til å oppleve hjertesvikt.

Av KaLyn Villaneda

Animal Planet Dog Breed Directory: Golden Retrievers Golden Retriever Club of America: Arvelige problemer "The Pet Health Library"; Canine Hip Dysplasia; Wendy C. Brooks, DVM, DipABVP OES.org; Subvalvular Aortic Stenosis (SAS) hos hunder; Linda B. Lehmkuhl, DVM, MS, DACVIM

Anbefalt: