Logo no.sciencebiweekly.com

Hvorfor dør Papegøyer plutselig?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor dør Papegøyer plutselig?
Hvorfor dør Papegøyer plutselig?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvorfor dør Papegøyer plutselig?

Video: Hvorfor dør Papegøyer plutselig?
Video: Смерть в отеле: Что произошло с девушкой, которую никто не знал? 2024, April
Anonim

Papegøyer er gode følgesvenner for de som forstår at disse intelligente, livlige critters krever ekstraordinær omsorg. Dessverre er det ikke uvanlig for papegøyeforeldre å finne sine kjære kjæledyr døde og ikke vite hvorfor.

Den gode nyheten er at plutselig papegøyedød kan forebygges, så lenge du vet hva du skal se etter.

Fare i kjøkkenet

Kjøkkenet ditt sannsynligvis inneholder noe stykke kokekar eller apparat belagt i et nonstick-materiale som kalles polytetrafluoretylen eller PTFE. Merkenavnene inkluderer Teflon, Duracote, Silverstone, Fluron, Supra, Excalibur, Greblon, Xylon, Resistal, Autograph og T-Fal. Uansett navnet, gir polytetrafluoretylen en gass giftig for fugler. Polymeren har vært knyttet til flere eksotiske fugledød, spesielt de 21 dyrene som ble tapt på San Antonio Zoo for flere år siden.

Hvor finner du PTFE

Polytetrafluoretylen lager flere gjenstander i og rundt kjøkkenet ditt. Nonstick potter og panner er blant de vanligste, men polytetrafluoretylen finnes også i selvrensende ovner, tregte kokere, knuste-resistente pærer og flekkresistente tepper eller materialer. Når disse elementene blir oppvarmede - noen ganger over 900 grader Fahrenheit i selvrensende ovner - kan utslippene være dødelige for en papegøyes sarte luftveier.

Farlige rengjøringsmidler

Som PTFE gir kjemikaliene i aerosoler og mange rengjøringsprodukter ofte røyk som forårsaker ødeleggelse med papegøyers luftveiene. Teppe rengjøringsmidler, rom deodorizer, vaskemidler, stoff mykner, mothballs og flekk fjernere inneholder vanligvis giftige stoffer for papegøyer og andre kjæledyr fugler. Mange allsidige og ammoniakkbaserte rengjøringsmidler, som blekemiddel, metallpolering, desinfeksjonsmiddel, gulv- eller glassrensemidler, vaskemidler og stekeovner, inneholder også kjemikalier som er giftige for fugler.

Giftige matvarer og planter

Papegøyer elsker en god nosh, men mange av våre favorittfolkmatvarer er dødelige for dem. Sjokolade, som inneholder theobromine, er ekstremt giftig for fugler, spesielt mørkere den er. Sjokolade inneholder også koffein, noe som er et annet nei for fugler. Avokado er potensielt dødelig for papegøyer, som løk.

Husplanter som inneholder kalsiumoksylatkrystaller kan være dødelige for fugler. Unngå å sette planter som dieffenbachia, philodendron, pothos, fredslilje og schefflera i et hus med papegøye.

Til slutt kan tobakksprodukter være dødelige for fugler, og ikke bare fra røyk. Hvis papegøyen din feiler en sigarettskudd for en matbit, kan nikotinen han inntar, drepe ham.

Anbefalt: