Logo no.sciencebiweekly.com

Moles eller hudvekst på hunder

Moles eller hudvekst på hunder
Moles eller hudvekst på hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Moles eller hudvekst på hunder

Video: Moles eller hudvekst på hunder
Video: Ted Bundy last interview 2024, April
Anonim

Hvis du groomer hunden din, finner du små flekker eller støter du aldri har lagt merke til før, du kan bli fristet til å diagnostisere eller til og med fjerne dem selv. Det er imidlertid alltid best å forlate både diagnose og behandling til en utdannet profesjonell! Heldigvis er mange mol og vekst på hundens hud ganske normal og godartet, selv om andre er årsak til bekymring. Veterinæren din vil kunne hjelpe deg med å skille seg sikkert, men les videre for litt generell informasjon om hudmerker og vekst.

Image
Image

Hudmerker

Skin tags er vanlige på hunder; de øker i antall som hunder alder.De ser litt ut som vorter, men er mer fleksible og ofte lengre og smalere. Det er ikke klart hvorfor de ser ut, men det er sannsynlig at utviklingen deres har noe å gjøre med allergifølsomhet eller genetikk, akkurat som noen mennesker er mer utsatt for mull. Skin tags er vanligvis godartede og trenger ikke oppmerksomhet med mindre de blir betent eller infisert. Skader på en hudlabel kan imidlertid føre til infeksjon, så hvis hunden din kliper på hudlabber eller hvis de ser ut på halen eller en annen kroppsdel hvor de sannsynligvis blir rammet, må du sjekke ut av veterinæren din, som kan anbefale fjerning.

føflekker

Moles på hunder er vanlige, spesielt på hunder med mørkere pigment i huden. Det vitenskapelige navnet på mol på hunder er sebaceøse adenomer. De kan dukke opp hvor som helst på kroppen, akkurat som hudtyper. De adskiller seg fra hudfiltre i struktur og tekstur. Skin tags har en tendens til å være liten og diskett, men moles er flattere og hardere. For å finne dem, gni hendene langs hundens kropp under pelsen, hvor du vil kunne føle og se dem lett. Eksponering for solen kan gjøre hunden din mer utsatt for mull. De er sakte voksende og er vanligvis godartede. Se etter eventuelle endringer i molens form, størrelse eller struktur.

Kreftvekst

Siden de fleste hudtyper og moles er godartede eller ikke-kreftige, er de vanligvis ikke noe å bekymre seg for. Men hvis du ser endringer i størrelse, tekstur eller form av en mugg eller vekst, må du ta hunden din til veterinæren for en endelig diagnose og behandlingsmuligheter. Ifølge Dr. Wendy Lavalle, en sjøflorida veterinær som spesialiserer seg på hund og kattkreft, er flertallet av kutan, eller "av huden", vekst og subkutan "under huden" vekst hos hunder gunstige. Imidlertid øker forekomsten av ondartede svulster med alderen og er dobbelt så sannsynlig hos rase hunder enn med blandinger. Hun understreker at tidlig behandling er nøkkelen til en god prognose.

Ondartede tumorer

Dr. Lavalle sier at aggresjonen av ondartede svulster varierer. "Noen er lokal invasive og kan bli sårdannet og smittet. Andre ondartede svulster er mer aggressive og kan metastasere (spre seg til fjerne steder som lunger, lymfeknuter og andre organer) og bli lokalt destruktiv." Så tidlig intervensjon er avgjørende for hundens prognose. Mastcelletumorer er den vanligste hudtumoren hos hunder; De spenner fra godartet til svært ondartet.

Disse svulstene kan ha et variert utseende, men en ting de har til felles er evnen til å vokse større og plutselig redusere i størrelse. Dr. Lavalle forklarer at de plutselige endringene er et resultat av "frigjøring av histamin - et kjemikalie frigjort under allergiske reaksjoner - derfor blir huden din hovent og rød etter en myrbite eller bie."

Av Michelle A. Rivera

referanser: VetInfo: Skin Tags on Dogs Moles på hunder: Svare på vanlige spørsmål om mol på hunder

Anbefalt: