Logo no.sciencebiweekly.com

Bark hundene virkelig på fullmåne?

Bark hundene virkelig på fullmåne?
Bark hundene virkelig på fullmåne?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Bark hundene virkelig på fullmåne?

Video: Bark hundene virkelig på fullmåne?
Video: VEDA #18 - Desafio Quem Disse Isso? - Depois das Onze 2024, April
Anonim

En fullmåne stiger om natten, og hundene i nabolaget blir gal, bjeffer som det ikke er i morgen. Myte eller virkelighet? Viser seg det er litt av begge deler. Selv om hunder har vært kjent for å bjeffe i en lys fullmåne, kan de grunnene de gjør det ikke være akkurat det du forventer.

Image
Image

Månens effekt på hjørnetenner

Wolver, som er nært slektninger til moderne hunder, sies å "hylle på månen." Men, Robert A. Busch, forfatter av "The Wolf Almanac: En feiring av ulver og deres verden", sier det er ingen sammenheng mellom ulv og månen. Wolver kommer ut om natten, sier han, fordi de er nattlige; de huer med hoder pekte opp for å bedre prosjektet lyden. Hunden din kan "hylle på månen" av samme grunn.

Full Moon Stats: En advarsel?

Vitenskapelige studier har forsøkt å fastslå, uten stor suksess, en statistisk sammenheng mellom en fullmåne og dens effekter på begge dyrene og mennesker. En studie fra Colorado State University Veterinary Medical Center fant at beredskapsbesøk var 23 prosent høyere for katter og 28 prosent høyere for hunder på dager rundt fullmåne. En studie i British Medical Journal sa at dobbelt så mange britiske personer besøkte beredskapsrom med dyrbiter i hele måner. Men årsakene til disse observasjonene er oppe for debatt.

Andre grunner at hunden din kan bjeffe på månen

Hundene kan bjeffe i fullmåne fordi det er lysere ute, og noen har spekulert at hunder (som har langt bedre naturlig nattesyn enn mennesker) kan finne de lysere strålene å forstyrre. Selv om det ikke er knyttet til månens faser, bår hundene vanligvis om natten på grunn av sin ivrige hørsel kombinert med nattens klarere atmosfære. Lyder bare bære bedre da. Nattlige dyr, som vaskebjørn og mus, fôr til mat og kan tiltrekke seg hundens oppmerksomhet. Endelig kan en hund prøve å kreve sitt territorium og bjeffe å minne andre hunder i nærheten av sine grenser.

Hva du kan gjøre for å stoppe nattetid

Mens hundens bark kan beskytte deg, kan uopphørlig hylle raskt bli en plage for naboene dine. I så fall må du holde hunden innendørs der han ikke kan se månen (eller andre critters), og sørg for å gi ham rikelig med oppmerksomhet. Noen ganger bårer hunder bare fordi de er ensomme. Hvis du må holde ham ute, sørg for at han er komfortabel, med rikelig med vann, og hvis han bjeffer for mye, fortell alltid at han er "nok nok".

Av Debra Levy

Anbefalt: