Logo no.sciencebiweekly.com

Urinary Calculi hos hunder

Urinary Calculi hos hunder
Urinary Calculi hos hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Urinary Calculi hos hunder

Video: Urinary Calculi hos hunder
Video: Ylvis - The Fox (What Does The Fox Say?) [Official music video HD] 2024, April
Anonim

Hvis du noen gang har hørt om blære steiner i hunder, så har du hørt om urinregne eller urolithiasis. Hvis "steinmassas" forekommer i en hunds urinvei, så har han urinregne. Disse massene kan dukke opp i hvilken som helst del av et dyrs urinsystem, selv om de vanligvis opptrer i blæren.

Image
Image

Grunnleggende årsaker

Når urin krystaller fusjonerer sammen og produserer steiner, kan de føre til mange ubehagelige effekter, inkludert infeksjon. Urinary calculi har en håndfull potensielle forskjellige årsaker. For noen hunder er tilstanden en genetisk. For andre kan det oppstå på grunn av tidligere bakteriell infeksjon. Urinalkalitet kan også utløse utviklingen av steiner, som kan medisiner som øker kalsiumnivået i urinen.

Vanlige symptomer

Hvis poochet ditt har urinberegning, kan det være tydelig for deg gjennom fremveksten av flere viktige symptomer. Ditt kjæledyr må kanskje urinere mye mer enn normalt, samtidig som du gir mye mindre mengder ting. Det kan virke vanskelig for ham å passere urin, og du kan til og med observere litt blod i den. Med tiden blir symptomene ofte mer alvorlige, noen ganger som til og med fører til fullstendig urinering. Hunder opplever også noen ganger andre symptomer som appetittttap, utmattelse og tøft med trening. Det er heller ikke uvanlig for hunder å ha urinberegninger mens de synes å være symptomfrie.

Veterinær ledelse

Hvis du er bekymret for at ditt søte kjæledyr kan ha urinberegninger, er det viktig at veterinær oppmerksomhet er viktig. Hvis du ser bort fra symptomene, kan steinene føre til ubehag og smerte hos kjæledyret ditt - nei, takk. De kan også føre til at de kjæledyrene i hjemmet har rolige innendørs pottehisher, så vær oppmerksom på. I noen tilfeller kan ignorerte urinberegninger til og med være dødelig. Veterinærer bestemmer ofte tilstedeværelsen av urinberegninger via røntgenstråler i magen. Noen vanlige forvaltningsalternativer for tilstanden inkluderer steinutvinning via kirurgi og endringer i kostholdet. Hvis kjæledyret ditt har urinberegning, kan en veterinær sette sammen en forvaltningsplan som passer for hans behov.

Nei til avl

Siden disse steinene kan ha en genetisk komponent, anbefales det noen ganger at folk avstår fra å tillate dyr som har opplevd dem å reproducere. Det anbefales også at folk ikke tillater disse dyrs slektninger - foreldre eller littermates - å avle, heller ikke.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: