Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er den riktige kjæledyrfuglen for meg?

Hva er den riktige kjæledyrfuglen for meg?
Hva er den riktige kjæledyrfuglen for meg?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er den riktige kjæledyrfuglen for meg?

Video: Hva er den riktige kjæledyrfuglen for meg?
Video: The FOUR QUADRANTS of Dog Training Explained (with Examples) 2024, April
Anonim

Interessert i å legge en fugl til familien din? Flott! Det finnes en rekke fugler som gjør fantastiske følgesvenner. Men hvilken kjæledyr fugl er riktig for deg?

Gjør din forskning og sørg for at du forstår hva som er involvert i å ta vare på en fugl. For mange fugler overgis til husly og redder fordi deres eiere ikke visste hvor mye arbeid de ville kreve, rådfører Dr. Laurie Hess med Vetstreet.com
Gjør din forskning og sørg for at du forstår hva som er involvert i å ta vare på en fugl. For mange fugler overgis til husly og redder fordi deres eiere ikke visste hvor mye arbeid de ville kreve, rådfører Dr. Laurie Hess med Vetstreet.com

Her er noen ting du bør vurdere når du velger en fugl:

vennlighet For de som vil ha en fin "look, men ikke berøre" fugl, kanariefugler eller sebrafinker er gode valg, ifølge ASPCA. Små papegøyer som Budgies (også kalt, om enn feilaktige, Parakeetter), Cockatiels, Lovebirds og Parrotlets er vanligvis mer kjærlige kjæledyr som fryder seg i menneskets oppmerksomhet.

Ifølge aviets ekspert Nikki Moustaki, forfatteren av papegøyer for dummies, gjør disse elskverdige fuglene, sammen med Pionus og Rosellas, også gode kjæledyr til barn.

Selvfølgelig bør barn alltid overvåkes når de holder eller leker med en kjæledyrfugl.

Snakkes evne Noen mennesker vil ha en kjæledyrfugl som kan snakke og mange arter har dette potensialet, med riktig opplæring. Mens mange fugler kan lære noen få ord, ifølge Birdchannel.coms artikkel "Topp 3 beste snakkende papegøyer", er de beste snakkende fuglene afrikanske grå papegøyer, quakers og budgies / Parakeets.

Levetid Fugler er ikke en kortsiktig forpliktelse. Ifølge ASPCA har finker en tendens til å leve fra 7-10 år og Cockatiels kan leve opptil 15 år. Større fugler, som Amazon-papegøyer, kan leve til 50 år eller mer, med riktig omsorg, sier Moustaki.

Bråk Fugler er chatty av naturen, fordi fugler bruker fugler som stemmer for å kommunisere deres behov, sier forfatter Gina Spadafori i Birds for Dummies. Som et resultat betyr en kjæledyrfugl uunngåelig ekstra støy.

Finker, for eksempel, snakker hele tiden hele dagen, og kanarier, selvfølgelig, blir avlet for å synge. Budgies kan chatter og squawk (og kanskje snakke) hele dagen, og noen større papegøyer kan squawk ganske høyt om morgenen og kveldene som de "sjekker inn" med sine flokmedlemmer (det er du!), Råder Dr. Laurie Hess med Vetstreet. com.

Fuglestørrelse Større fugler som Macaws, som kan være opptil 40 inches, kan være dyre å skaffe og vedlikeholde, advarer Moustaki. Størrelsen og kostnaden av passende bur, mengden (og bekostning) av maten de spiser, kan legge opp. I tillegg kan de gjøre et større rot. Mindre fugler har en tendens til å være billigere å holde og kan ikke være (ganske!) Som rotete.

rot Gjør ingen feil, sier Dr. Hess, mellom hyppige droppings, kaster frø og kaster fjær, alle fugler er rotete. Lories og Lorikeets regnes som noen av de mest rosmessige fuglene, ifølge Moustaki, på grunn av den myke, flytende nektar de spiser. Som et resultat har de mykt, rennende avfall, som har en tendens til å spotte. Andre spesielt rotete fugler inkluderer Lovebirds, Amazon Papegøyer og Eclectus.

Når du har bestemt hvilken fugl som passer til din livsstil, ta kontakt med lokale lyskilder og redd for å se om de har fugler tilgjengelig for adopsjon. Eller finn en anerkjent oppdretter. Det er mange fugleentusiastgrupper som kan være gode ressurser for å finne ansvarlige oppdrettere i ditt område.

Det er ingen tvil om at hvilken fugl du velger, vil være et livlig kjæledyr som vil gi deg år med glede og følgesvenn.

Av Caroline Golon

Anbefalt: