Logo no.sciencebiweekly.com

Utløper Rimadyl eller andre hundedyr?

Innholdsfortegnelse:

Utløper Rimadyl eller andre hundedyr?
Utløper Rimadyl eller andre hundedyr?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Utløper Rimadyl eller andre hundedyr?

Video: Utløper Rimadyl eller andre hundedyr?
Video: Men At Work - Down Under (Official HD Video) 2024, Kan
Anonim

Rimadyl og andre hundemedisiner er farmasøytiske preparater som faller under mat- og legemiddeladministrasjonen. Da aktive ingredienser er ustabile over tid, har hundemedisiner en utløpsdato, akkurat som humane legemidler.

Image
Image

Utløpsdatoer

Medikamenter har utløpsdatoer for å sikre at de bare tas i løpet av tiden den aktive ingrediensen og andre ingredienser er trygge og effektive å bruke. Rimadyl har en utløpsdato, hvorpå den aktive ingrediensen, carprofen, kanskje ikke er effektiv og kan til og med være farlig.

Effektivitet av utløpt medisinering

Utløpsdatoer er konservative for å sikre sikkerhet. Lagringsforhold kan påvirke kvaliteten. Temperatur, lys, fuktighet og mikrobiologisk eksponering kan i stor grad påvirke brukbarheten og sikkerheten til en bestemt medisin, ifølge Institute for Medication Management. Bare å se på produktet kan ikke sikre at medisinen fortsatt er effektiv og sikker.

Risiko for utløpt medisin

Rimadyl kommer i tre former, tyggetabletter, injeksjoner og kapsler. En risiko er knyttet til hver av disse skjemaene når utløpet er gått. Den aktive ingrediensen i hver form kan ha forringet til et punkt der det ikke er nok medisin til stede for å eliminere hundens leddgikt, noe som kan føre til oppblussing av smerte og betennelse. For spesielt injeksjonsplaster kan det utløpne legemidlet endres i pH, noe som kan forårsake vevskader og smerte.

Anbefalt: