Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan bli kvitt kattspray lukt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli kvitt kattspray lukt
Hvordan bli kvitt kattspray lukt

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan bli kvitt kattspray lukt

Video: Hvordan bli kvitt kattspray lukt
Video: Я вернул его домой. Немецкая овчарка по имени Дом 2024, April
Anonim

Katter spray for å markere deres territorium med feromoner som en måte å kommunisere med andre katter. Lukten er så umiskjennelig, dyreeiere er sjelden uvitende om denne spesielt ondskapsfull form for felineuttrykk. Ofte vil neutering eller spaying katten stoppe uønsket sprøyting, men problemet med å fjerne lukten forblir. Hjemmelagde alternativer spenner fra bruk av eddik og natron til kommersielle produkter som inneholder enzymer. Å fjerne alle spor av kattespray lukten er avgjørende for å motvirke katten din fra å markere igjen.

Image
Image

Trinn 1

Sug opp så mye urin som mulig med papirhåndklær eller et gammelt håndkle. Hvis urinen er på teppe eller tepper, prøv å ikke gni den inn i fibrene.

Steg 2

Bland en del eddik med en del vann i en beholder. Hell denne blandingen på det skittede området til mettet. Tillat å tørke.

Trinn 3

Kombiner en kopp 3 prosent hydrogenperoksid med 1 teskje mild flytende såpe i en liten sprøyteflaske.

Trinn 4

Stryk opp natron over stedet og sprøyt med hydrogenperoksidblandingen. Test denne blandingen på et lite område av teppet eller stoffet for å være sikker på at det ikke vil flekke fibrene.

Trinn 5

Bruk en liten skrubbe for å forsiktig blande blandingen inn i fibrene i teppet eller teppet og tørk deretter. Støv opp blandingen og gjenta om nødvendig.

Trinn 6

Matte området med et kommersielt produkt som Nature's Miracle eller Lukt Neutralizer. Følg produsentens anvisninger for påføring på ulike overflater. I stedet for å maske lukten som deodorisatorer, inneholder disse produktene enzymer som vil bryte ned molekylene som forårsaker kattespray lukt. Disse produktene er tilgjengelige hos mange dyrebutikker og varehus.

Trinn 7

For skitne klær, håndklær eller andre vaskerier, hell 1/2 kopp eddik, enten hvit eller eplecider, i vasken sammen med vaskemiddel og vasker som vanlig. Eddik er en kraftig luktneutralisator.

Trinn 8

Spray utenfor busker eller fortau med en halv og en halv blanding av eddik og vann til området er fri for kattespray-urin.

Trinn 9

Lei en profesjonell. De fleste profesjonelle rengjøringsmidler bruker varmtvannsekstraksjonsmetoden. Dette er en meget effektiv form for damprengjøring brukt til dyp rengjøring av tepper og tepper.

Anbefalt: