Logo no.sciencebiweekly.com

Svakhet i bakre ben av Golden Retrievers

Innholdsfortegnelse:

Svakhet i bakre ben av Golden Retrievers
Svakhet i bakre ben av Golden Retrievers

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Svakhet i bakre ben av Golden Retrievers

Video: Svakhet i bakre ben av Golden Retrievers
Video: Hvordan trene hunden din til å møte andre hunder 2024, April
Anonim

Den gyldne retrieveren er en populær hund som nå ofte holdes som et familiedyr, i stedet for det opprinnelige formålet med jakt. Eiere bør være oppmerksom på at rasen kan ha en tendens til å ha hipproblemer kalt hip dyplasia. Noen hip dyplasia problemer er genetiske. Imidlertid kan din golden retriever utvikle et problem i bakbena, selv om foreldrene ikke gjorde det. Denne genetiske predisposisjonen kan være uforutsigbar og hoppe over en generasjon.

Image
Image

Presentasjon av problemet

Problemet med bakre bein svakhet kan være tydelig på grunn av måten hunden går på. Du kan til og med merke en riste i bakbena og hunden din kan plutselig sette seg ned. Hunden vil kanskje ikke trene. Du kan også merke hunden er i åpenbar smerte. I en akutt situasjon, som for eksempel en hund som er involvert i en ulykke, kan skaden kreve akutt behandling.

Fører til

Noen hunder er predisponert for å ha bein, hofte og felles problemer. Veterinær Scott A. Krick, i en artikkel i Delaware Valley Golden Retriever Rescue Golden Opportunities nyhetsbrev, bestrider teorien om at felles og lemmer problemer er forårsaket av et rikt kosthold og for mye trening. Imidlertid sier Krick at overdreven protein og for mye trening vil forverre problemet, eller til og med utfelle det, i en genetisk predisponert hund.

Diagnose

Spesifikke problemer kan være vanskelig å diagnostisere ved bare en fysisk undersøkelse. Musklene rundt hundens ledd kan gjøre det vanskelig for en veterinær å føle seg for fortellens tegn på bein- og hoftsvikt. En diagnose vil bli enda mer utfordrende hvis hundens ben er hovent eller dyret har smerte. En røntgen- og ultralydundersøkelse vil bli mer avgjørende.

Behandling

Hvis det har vært traumer på ledd eller lemmer forårsaket av en ulykke, vil behandlingen fokusere på å håndtere skaden. Hvis problemet er mindre, vil behandling sannsynligvis ikke være nødvendig. Veterinæren kan råde eieren til å gi hunden kosttilskudd, for eksempel glukosamin sulfat eller glycoflex. Noen ganger vil smertestillende midler eller steroider bli foreskrevet, men disse behandler symptomene i stedet for årsaken. I noen situasjoner kan det være nødvendig med kirurgi.

Anbefalt: