Logo no.sciencebiweekly.com

Hundedyr for leversykdom

Innholdsfortegnelse:

Hundedyr for leversykdom
Hundedyr for leversykdom

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hundedyr for leversykdom

Video: Hundedyr for leversykdom
Video: Korrekt fjernelse af flåt 2024, April
Anonim

Leversykdom fører til tap av appetitt, oppkast og en rekke andre symptomer hos hunder. Behandling av mat blir en byrde på leveren, spesielt hvis maten er lav kvalitet og fylt med tilsetningsstoffer og ikke-næringsrike ingredienser. Bytte til et sunt kosthold som bidrar til å beskytte leveren er viktig for å forbedre hundens tilstand og sørge for at han helbreder raskere.

Hunder med leversykdom trenger spesiell ernæring. kreditt: adogslifephoto / iStock / Getty Images
Hunder med leversykdom trenger spesiell ernæring. kreditt: adogslifephoto / iStock / Getty Images

Leverdieter versus vanlige dietter

Hunder med leversykdom har unike kostbehov. Til å begynne med trenger de en diett som inneholder mindre natrium og kobber enn en vanlig voksen vedlikeholdshundemat. Hunder med leversykdom trenger hjelp med å kontrollere blodtrykket. I tillegg har lever- eller leverdietene en tendens til å være rikere i fiber for å hjelpe kroppen å redusere ammoniakkakkumulering i kroppen.

Kommersielle leverdieter

En rekke kommersielle dyrefoderprodusenter - inkludert Royal Canin, Hills og mer - produserer reseptbelagte leppedietter og behandler som veterinæren din kan anbefale. Disse reseptbelagte dietter er tilgjengelige både i våt og tørr form. Disse diettene gir alle nødvendige næringsstoffer for å holde hunden din sunn mens du kutter ned på tilsetningsstoffer og mineraler som kan bære leveren. For eksempel er Hills l / d lever diett lav i kobber og høy i aminosyrer, noe som bidrar til å forbedre leverfunksjonen mens du beskytter den.

Hjemmelaget lever diett

Feeding din hund en hjemmelaget lever diett er mulig, men du bør snakke med veterinæren først. Be ham om en oppskrift som er trygg for hundens lever og oppfyller alle hans andre ernæringsmessige behov. Som regel bør hunder med leversykdom spise et protein med nedsatt protein, da proteiner produserer ammoniakk, som igjen byrder leveren. Fisk og økologisk kjøtt som kylling og biff er et godt valg fordi de er fri for hormoner og plantevernmidler som er dårlige for leveren. Legge til fiber i form av betesmør, brokkoli eller andre grønnsaker kan også bidra til å forbedre leveren og få hunden til å føle seg bedre. Fiber bidrar til å absorbere overflødig ammoniakk og bidrar til veksten av gode bakterier, som igjen renser leveren.

Mat å unngå

Uansett om du spiser et kommersielt kosthold eller hjemmelaget mat, er det ingredienser og snacks du bør unngå å føde en hund med leversykdom. Spesielt må matvarer med høyt salt, vitamin A og kobber være begrenset eller noen ganger eliminert fra dietten, da de er harde på leveren. Kobber kan noen ganger forårsake hepatitt hos hunder med allerede syk eller svak lever; Et overskudd av vitamin A kan være giftig for leveren, spesielt når det gjelder syke dyr. Matvarer med høyt innhold av kobber og vitamin A inkluderer løvgrønne grønnsaker, søte poteter og gulrøtter, belgfrukter, fullkorn og nøtter.

Anbefalt: