Logo no.sciencebiweekly.com

Hvorfor er min store hund redd for små hunder?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor er min store hund redd for små hunder?
Hvorfor er min store hund redd for små hunder?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvorfor er min store hund redd for små hunder?

Video: Hvorfor er min store hund redd for små hunder?
Video: Питомник за 1 миллион долларов|Лучший питомник американских хулиганов |Большие собаки Румынии | эп.7 2024, April
Anonim

Du vet at ordene "hans bark er verre enn hans bite"? Det var i utgangspunktet laget for å beskrive skremmende, små, yappy hunder. Hvor ofte har vi sett denne situasjonen: To hunder går på tur, går mot hverandre. En av dem er stor - en lab, en husky, noe betydelig - den andre er liten nok til å bli båret i en veske - en Yorkie, en maltesisk, en Chihuahua. Når de nærmer seg, legger de merke til hverandre og gjør det veldig raske arbeidet med å limere hverandre oppe. Når øyeblikket kommer og banene faktisk krysser, begynner den lille hunden å bjeffe vilt og lunge på den store hunden, som uforklarlig recoils i frykt.

kreditt: kozorog / iStock / GettyImages
kreditt: kozorog / iStock / GettyImages

Det virker nonsensisk. Den store hunden kan svelge den lille hunden hele, og likevel er den lille hunden den som styrer all kraft i utvekslingen. Hvorfor er det at store hunder noen ganger er redd for små hunder? La oss grave inn.

Hvorfor handler små hunder aggressivt mot store hunder?

For å forstå hvorfor store hunder er noen ganger redd for små hunder, må vi først pakke ut hva som har små pupper fra å snappe på unaggressive større hunder i utgangspunktet. Små gutter kan ofte utvikle hvilke hundetrener som småhundssyndrom, og det er litt av vår skyld som hundeiere. Oppførelsen i seg selv er ikke unik for små hunder; vi lar dem bare komme seg bort med det mye oftere enn deres større fettere.

MER: Er små hunder mer aggressive?

Slik fungerer det: Når en stor hund bjeffer eller hopper hos mennesker eller andre hunder, retter vi dem umiddelbart. Ingen eier av en stor dansker eller mastiff er greit med hunden deres som oppfører seg på denne måten; det skremmer andre mennesker og forårsaker a hele greia. Når mindre hunder oppfører seg på samme måte, er vi imidlertid mer sannsynlig å la den glide. Tross alt er det ikke som den lille Teacup Yorkie kommer til å virkelig skade noen. Vi ler. Vi beklager og plukker opp hunden. Vi aktiverer oppførelsen i stedet for å korrigere den.

Som fører til småhundssyndrom, en tilstand der mindre hunder vanligvis bjeffer, lader og ellers reagerer aggressivt mot mennesker og andre hunder. Det kan være spesielt vanlig når den mindre hunden er redd. Det kan ikke engang være at den lille hunden prøver å skremme den større hunden i denne situasjonen. Det kan være at små pupper har vært betinget av at denne oppførselen fører til at mor plukker ham opp og går bort raskt, så han kaster seg som en pjokk som er lei av å løpe ærend og vet at gråt vil få mamma til å ta ham hjem.

kreditt: JZHunt / iStock / GettyImages
kreditt: JZHunt / iStock / GettyImages

Hvorfor virker store hunder noen ganger redd for små hunder?

Store hunder reagerer på en helt normal, logisk måte når de konfronteres med aggresjon. Vi vet at den lille hunden ikke er en reell trussel, men for en stor hund som ikke er utsatt for aggresjon, er det ganske skummelt å se den typen oppførsel fra noe annet dyr, selv en som er mindre enn han.

RELATED: Er hunden min en bully?

Profesjonell hundetrener Marta Young forklarte på Quora at den store hunden ikke har mulighet til å vite hvor aggressiv den lille hunden er, eller hva dens intensjoner kan være. Så vidt Big Scaredy Dog vet, kan den lille hunden faktisk ønsker å drepe ham, og det som ser ut som frykt kan være et helt rasjonelt forsøk på å unngå en kamp, selv om det er en han til slutt ville vinne.

"Hvis en liten aggressiv mann begynte å rope på deg, vifter armene sine vilt og truer med å slå deg, hva vil din sannsynlige reaksjon være?" Young skrev. "Å bekjempe ham eller å vende tilbake?"

kreditt: Brand X Pictures / DigitalVision / GettyImages
kreditt: Brand X Pictures / DigitalVision / GettyImages

Ok, men hva om min store hund er redd for en liten hund som ikke bjeffer eller handler aggressiv?

Hvis du oppdager at din store hund er konsekvent fryktelig rundt mindre valper, selv om de ikke oppfører seg aggressivt mot ham, bør du se på fortiden hans. Hvis du har hatt ham siden han var en valp, kan du huske en traumatisk opplevelse som han kan forholde seg til små hunder? Hvis han er en redning, bør du vurdere muligheten for at han har opplevd et lite hundrelatert traumer som du ikke vet om. Oftest er tidligere traumer ved roten til gjentagende frykt som ikke synes å ha noen "rasjonell" utløser for hunder.

Anbefalt: