Logo no.sciencebiweekly.com

Mini Goldendoodle Størrelser

Mini Goldendoodle Størrelser
Mini Goldendoodle Størrelser

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Mini Goldendoodle Størrelser

Video: Mini Goldendoodle Størrelser
Video: Hudforandringer og hudsykdommer 2024, April
Anonim

"Designer hunder" er en relativt ny avl trend i hunden verden. Begrepet refererer til avl av to forskjellige rase hunder for å skape en tredje rase som kombinerer egenskapene begge. En slik designerhund er Goldendoodle, en kombinasjon av Golden Retriever og Standard Poodle.

Image
Image

Historie

Den tidligste kjente avl av Goldendoodle var i Nord-Amerika og Australia på 1990-tallet. Små puddelhybrider ble blitt populære på den tiden, og oppdrettere bestemte seg for å lage et større kryssbredde mellom Golden Retrievers og Standard Poodles. Mindre hybrider ble også opprettet når oppdrettere brukte en miniatyr- eller leketøypudel som en av foreldrene, og disse designerhundene heter Miniature Goldendoodles.

navnene

Selv om Goldendoodle, eller mini Goldendoodle, er den vanligste termen for dette krysset, avhengig av størrelsen, har de også andre kallenavn, inkludert Golden Poos, Goldie Poos eller Groodles.

Størrelsesestimat

Størrelsen på en Goldendoodle er hovedsakelig avhengig av foreldrenes størrelse. For å estimere den voksne størrelsen på en Goldendoodle valp, legg sammen vekter fra begge foreldrene og divider med to. Dette hjelper oppdrettere og eiere å få et grovt anslag på hva som kan forventes.

Gjennomsnittlig størrelse

Standard Goldendoodle størrelser er den største klassifiseringen av Goldendoodle. Disse designer hundene er generelt mer enn 45 pund som voksne, men de kan vokse til mer enn 100 pounds. Mellomstore voksne Goldendoodles er vanligvis mellom 30 og 45 pounds. Den fullvoksne Miniature - eller Mini - Goldendoodle når ofte 15 til 30 pounds.

Egenskaper / personlighet

Med Mini Goldendoodle får eierne den vennlige, lydige, utadvendte personligheten til den større Golden Retriever i en mindre, mer håndterlig pakke. I tillegg til en mindre størrelse, bringer miniatyr- eller leketøypuddelens side av rasen det også med intelligens og et lavskjørt kjole, noe som gjør dem til et godt valg for folk med allergi.

Av Caroline Shurr

Goldendoodles: Vanlige spørsmål Designer Hunder Kennel Club: Goldendoodle Hundeslag Info Center: Miniature Goldendoodle

Anbefalt: