Logo no.sciencebiweekly.com

Når hundene biter andre hunder

Når hundene biter andre hunder
Når hundene biter andre hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Når hundene biter andre hunder

Video: Når hundene biter andre hunder
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, April
Anonim

Da hundene ikke har hender og evne til å snakke, bruker de munnen til å bære objekter og samhandle med verden rundt dem. Noen ganger kan disse interaksjonene skremme eller skremmende - hunder som spiller grovt, skremmer ofte uerfarne hundeiere. Mesteparten av tiden, dog hundene tygge på hverandre er bare en vanlig del av sosialisering. Det er viktig å forstå forskjellene mellom "gode" og "dårlige" biter, og konsekvensene knyttet til de biter som krysser linjen.

Image
Image

God Biting

Når to hunder kommer sammen og føler seg komfortabel med litt grov lek, er det ikke uvanlig å se en hund eller den andre bite eller tygge underveis. Hunder tar ofte scruff fra hverandres nakke og drar hverandre til bakken, eller kaster hodet rundt med munnene sine, og leter etter kjøp. Denne typen biter er OK fordi hunden hemmer sin bitstyrke og ikke forsøker å skade den andre hunden. Hvis en hund blir for grov, bryter den andre vanligvis avspillingen via en skrubbe eller frakobling.

Dårlig biting

Hvis hunden din har et problem med biteinhibering, kan hans biter betraktes som "dårlige biter" av andre hunder fordi de er smertefulle. I tillegg, når en hund målrettet biter en annen hund kraftig og med intensitet, er det et klart eksempel på en dårlig bit. Vær oppmerksom på at dårlige biter vanligvis oppstår på slutten av en lang rekke atferdsmessige ledetråder at hunden ikke er helt komfortabel med sin situasjon. Dårlige biter kan også oppstå hvis spillet blir for grovt, men velmodne hunder pleier å sortere dette ut på egen hånd uten negative effekter. Hunder lærer bittinhibering fra sitt kull, og valper oppvokst fra sine kullsyre har ofte problemer med denne grunnleggende ferdigheten. Aggressive angrep faller inn i kategorien "dårlig bite" og kan være ødeleggende.

Reperasjoner for Biter

Hunder som angriper eller utfører dårlige biter står overfor en rekke alvorlige konsekvenser. Lokale myndigheter vil fange og euthanere dyr med en historie med angrep. Posttjenester vil bli suspendert for boliger med farlige hunder. Offer for hundebitt har rett til økonomisk restitusjon i form av medisinsk regning og andre skader. I tillegg til de økonomiske konsekvensene vurderer de fleste stater en hunds eier straffbart ansvarlig for hundens handlinger, noe som kan lande deg i et rettssalen med bratte bøter eller fengselstid i fremtiden. For eksempel ble to hundeiere i San Francisco forsøkt og dømt for drap etter at de store hundene drepte en kvinne som bodde i leilighetsbygget i 2001.

Tilbakemeldinger til offeret

Hundebiter er ingen latter. Mens en bit av en liten rase ikke kan forårsake mye skade utover punktert hud, har større hunder bittstyrken til å forårsake alvorlig skade på andre hunder og mennesker. En kraftig bitt kan rive huden, knuse bein og skade sener, i tillegg til å drepe offeret avhengig av bittens plassering og dens hastighet. Ofre for angrep kan kreve rekonstruktiv kirurgi og utvidet fysioterapi, for ikke å nevne behandling for angrepets traumer. Hundedoffer kan oppleve langsiktige atferdsproblemer, som for eksempel hund-på-hunds aggresjon og frykt, selv om disse ofte kan utdannes. Hvis hunden din viser aggressive tendenser, er det viktig å jobbe med en dyreadferdsekspert for å løse problemet før det blir en juridisk sak.

Av Todd Bowerman

Basert hovedsakelig i Austin, Texas, har Todd Bowerman jobbet som forfatter siden 2004. Han har levert mange uavhengige kunder med ghostwriting og SEO copywriting-tjenester. Bowerman fungerer for tiden som redaktør for Button Masher Online. Han studerte engelsk på DePaul University.

Anbefalt: