Logo no.sciencebiweekly.com

Tegn på overfeeding gullfisk

Innholdsfortegnelse:

Tegn på overfeeding gullfisk
Tegn på overfeeding gullfisk

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Tegn på overfeeding gullfisk

Video: Tegn på overfeeding gullfisk
Video: Дневник хранящий жуткие тайны. Переход. Джеральд Даррелл. Мистика. Ужасы 2024, Kan
Anonim

Gullfisk er et kaldt vann og ferskvannsfisk. Fisken kommer i en rekke farger, inkludert rød, brun, svart, gul og oransje. Hvis passet godt, kan den leve i opptil 20 år. En gullfisk kan stadig spise og det er opp til deg å kontrollere mengden mat det har tilgang til. Overfeeding gullfisken kan føre til alvorlige helseproblemer. Det er flere tegn i din fisk og tank som viser at du er overfeeding.

Image
Image

Skyet vann

Hvis du overfeeder fisken din, kan du kompromittere kvaliteten på vannet det lever i. Skyet vann er et tegn på at noe organisk råtner i tanken. Dette er vanligvis et resultat av uoppladet mat som har falt til bunnen av tanken og rotting. Rengjør råtne maten og stopp med å mate fisken i noen dager. Hvis vannet rydder i seg selv, kan du begynne å regulere tiden du matrer gullfisken din på.

Svømming opp ned

Et kritisk tegn at gullfisken blir overfed, er hvis den er vendt over og svømming opp ned. Dette viser at fisken har et problem med sin svømmeblader. Svømmebladet kontrollerer oppdriften av fisk og påvirkes hvis en fisk blir matet for mye. Hvis den er overfodet, blir det forstoppet, noe som stopper den pneumocystiske kanalen fra å oppblåse og deflateres tilstrekkelig. Som et resultat vil fisken flippe over, synke til bunnen av tanken eller flyte på toppen. Stopp å mate det i noen dager for å lindre forstoppelsen.

Oppblåsthet og avføring

Overfeeding din fisk vil føre til forstoppelse. Et tegn på at det føles forstoppet er hevelse i magen. Du kan også merke det ikke spiser som det vanligvis gjør og har lange avføring. Du kan hjelpe gullfisken til å lette forstoppelsen ved å endre kostholdet. Erter virker som en mild avføringsmiddel for kjæledyret ditt. Fôr fiskedyrene dine bare i noen dager for å stoppe forstoppelsen. Sørg også for å ta med mer fiber i kostholdet for å holde tarmbevegelsene vanlige.

alger

Veksten av alger er et annet tegn du kan overfeeding din fisk. Alger vokser når det er en økning i fosfat- og nitratnivået i tanken din. Dette kommer fra råtnende mat som har samlet seg på bunnen. En liten smule alger vekst er normalt for enhver tank, men hvis det er mye du kan få et problem. Mens en gullfisk vil finne alger en god kilde til næringsstoffer, vil for mye i tanken redusere oksygenivået. Dette er en fare for fisken din fordi den trenger oksygen for å overleve. Rengjør tanken til overflødige alger og sørg for at du gir fisken din nok mat som den kan konsumere uten å forlate noen.

Anbefalt: