Logo no.sciencebiweekly.com

Herbal Antibiotics for Cats

Innholdsfortegnelse:

Herbal Antibiotics for Cats
Herbal Antibiotics for Cats

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Herbal Antibiotics for Cats

Video: Herbal Antibiotics for Cats
Video: Hele sandheden om slaget ved Kulikovo 2024, April
Anonim

Overbruk av syntetiske antibiotika hos mennesker og dyr kan føre til utvikling av "super bugs" som motstår kjente medisinske behandlinger. Syntetiske antibiotika slår også av gunstige bakterier i kattens kropp i tillegg til sykdommen som forårsaker patogener. Holistiske veterinærer kan foreskrive kattens antibiotika urtemedisiner som lar de gode mikroberene overleve mens de slår de dårlige.

Urter som helbreder

Calendula viser seg effektiv i lindring av forstoppelse og avslappende magekramper. Det er antibakteriell, antifungal og antiviral aktivitet gjør det nyttig å bruke lokalt for sår eller andre hudforhold. Når det brukes internt, stimulerer det leveren.

Tysk kamille beroliger en irritert fordøyelseskanal samt forbedrer lever og galleblæren funksjon. Den primære antiinflammatoriske ingrediensen er chamazulene, noe som gir tysk kamille essensiell olje sin blå farge. Tysk kamille er den eneste arten som bærer det anti-inflammatoriske alfa-bisabolol. Denne komponenten gir kamille sin beroligende egenskaper for fordøyelse, angst og hudforhold.

goldenseal stimulerer kattens immunsystem og er spesielt nyttig for forhold som påvirker slimhinner. Goldenseals kraftige antibiotika dreper gode mikrober så vel som de dårlige, så supplere med yoghurt, kefir, cottage cheese eller probiotika for å fylle opp sunt tarmflora.

Lakris har sterke antiinflammatoriske egenskaper som gjør det nyttig som erstatning for kortison. Adaptogene egenskaper i lakris arbeid med hvert system i en kattens kropp, og bringe den i balanse. Dens antibiotiske og antivirale egenskaper er milde og virker ikke på alle typer mikrober.

Mint rettsmidler inkluderer peppermynte og spearmint. Myn fungerer godt for å roe en irritert fordøyelseskanal. Catnip er et annet medlem av mintfamilien med antispasmodiske og milde antibiotiske egenskaper. Mens det beroliger mennesker, er det mer sannsynlig å rev opp katten din. Bruk aldri vintergrønne i et middel som en av de viktigste ingrediensene - metylsalicitat - er giftig for katter.

timian besitter høye antimikrobielle kvaliteter og er effektiv selv mot noen antibiotikaresistente bakterier. Det er spesielt nyttig hos katter for åndedrettssykdommer og fordøyelsesproblemer. Antiseptiske egenskaper gjør det effektivt å bruke som sårforbinding når de blandes med en balsam.

Bruk med forsiktighet

Før du gir katten din urtete eller tinkturer, ring din veterinær for riktig dosering og beste måten å administrere den til katten din. Noen holistiske veterinærer har kattevennlige urte tabletter eller tonics tilgjengelig for å kjøpe på sitt kontor. Urter kan være giftig for katter i store doser. Tving aldri urtete ned i kattens hals, da hun kan aspirere det i lungene.

Anbefalt: