Logo no.sciencebiweekly.com

Hjemmebehandlinger for en katt med knust fot

Innholdsfortegnelse:

Hjemmebehandlinger for en katt med knust fot
Hjemmebehandlinger for en katt med knust fot

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hjemmebehandlinger for en katt med knust fot

Video: Hjemmebehandlinger for en katt med knust fot
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, April
Anonim

Det er vanskelig å diagnostisere en ødelagt fot i en katt, ettersom katten kan være haltende av en annen grunn. Når du har bestemt deg for at kjæledyret ditt faktisk har noe alvorlig problem og smerte, er det beste tiltaket å ta dem til veterinæren så snart som mulig. Hvis veterinæren ikke er et alternativ, er det behandlinger du kan påta seg for å gjøre kjæledyret ditt komfortabelt mens de helbreder seg selv. Prøv aldri å gi katten din menneskelige smertestillende midler. Katter er svært vanskelig å medisinere riktig, og du kan forgifte dem.

Image
Image

Immobiliseringsbandasje

Hvis bare en tå i kattens fot er ødelagt, kan du muligens gjøre henne komfortabel og raskere helbredelse ved å bare bandasje foten, som de andre tærne vil støtte og tjene som en splint for den ødelagte. Dette ligner på hvordan en ødelagt finger ville bli håndtert i en person. Begynn med å pakke med gasbind, deretter med en elastisk selv-elastisk bandasje for å hindre at katten tygger av gazeen. Pass på å dekke leddene over og under pause.

Splinting

For en mer alvorlig pause, men en hvor beinet ikke kommer gjennom huden, påfør en skinne. Den spildte skal være stiv, lang nok til å dekke leddene over og under pause. Pust splinten godt for å hindre at huden blir slipt fordi lemmen må splintes i uker. Forbindelsene bør endres ofte for å holde sårene fra å danne og infeksjon fra å sette seg inn. Tape splinten på plass og forsøk å holde katten hviler og ikke løpe rundt.

Sammensatt fraktur

Hvis pause er alvorlig nok til å få beinet til å bryte gjennom huden, eller hvis det er noe åpent sår forbundet med pause, må du ta katten til en veterinær. Smuss og bakterier har gått inn i såret og vil resultere i en infeksjon som kan drepe katten. Ikke prøv å behandle en sammensatt brudd hjemme. Legg katten i en boks foret med håndklær, bruk en annen for å delvis immobilisere dyret for transport. Hvis kostnaden er et problem for deg, husk at de fleste menneskelige samfunn eller redningsoperasjoner vil ha en plan for økonomisk hjelp, og vil helst utarbeide en betalingsplan med deg enn å vende et skadet dyr.

Skader og alder hos katter

En knust bein i en ung katt kan helbredes vellykket hjemme med splinting og holde dyret stille i så få som fem uker. En eldre katt, på grunn av alder, kan trenge å få beinene festet av en veterinær og vil ta mye lenger tid for å komme seg. Husk dette når du prøver å behandle katten din hjemme.

Anbefalt: