Logo no.sciencebiweekly.com

Avføring Mykner for hunder

Innholdsfortegnelse:

Avføring Mykner for hunder
Avføring Mykner for hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Avføring Mykner for hunder

Video: Avføring Mykner for hunder
Video: From Duckling to Adult in 45 DAYS! Crazy Pekin Duck Growth! 2024, April
Anonim

Hvis hunden din lider av forstoppelse, kan veterinæren anbefale et avføringstanker som et midlertidig tiltak for å få hundens tarm tilbake. Det er sannsynlig at veterinæren din vil anbefale et avfallsbehandlingsmiddel som er beregnet for menneskelig bruk, men i en dosering som passer for hunden din. Ikke gi hunden et avfallsbeholdere uten veterinærråd. Noen over-the-counter medisiner er ikke egnet for hjørnetenner, og du trenger profesjonell veiledning om mengden og lengden på administrasjonen.

Lange potty turer uten "resultater" kan bety at hunden din er forstoppet. kreditt: pojoslaw / iStock / Getty Images
Lange potty turer uten "resultater" kan bety at hunden din er forstoppet. kreditt: pojoslaw / iStock / Getty Images

Forstoppelse hos hunder

Hvis hunden din stammer til å avlede og produserer hardt, tørt avføring - eller bare ikke har hatt tarmbevegelse i to eller flere dager - er han sannsynligvis forstoppet. Det er viktig å finne ut hvorfor han er forstoppet, fordi behandlingen avhenger av årsaken. For mange hunder, et avføring blødemiddel og en endring i kosthold og mosjon kan gjøre trikset. For andre hunder er forstoppelse et tegn på en mer alvorlig tilstand, for eksempel hypothyroidism, anal sac impaction, perianal fistel, brokk eller til og med kreft. Hvis hunden din hadde operasjon, kan operasjonen selv sammen med smertestillende medisiner føre til forstoppelse i flere dager. Veterinæren din kan bestemme årsaken til hundens ubehag og behandle ham tilsvarende.

Dokusering for hunder

Din veterinær kan anbefale et avkalkningsmiddel for menneskelig avføring, for eksempel docusate. Mens markedsført under flere merkenavn og generisk, er det sannsynligvis best kjent som Colace. U.S. Food and Drug Administration gir veterinærer mulighet til å foreskrive den for bruk av "off-label" eller "ekstra-label". Dokusat virker ved at fett og vann kan trenge inn i maten i hundens tarmkanal, løsne fekalmateriale. Unngå å gi stoffet til dehydrerte hunder. Bruk kun som angitt av veterinæren din. Feil bruk kan føre til diaré og kramper.

Kosttilskuddsløftere

I stedet for å ordinere medisinering, kan veterinæren anbefale diettendringer som inneholder naturlige avføringstanker. Din veterinær kan også anbefale disse endringene etter at hunden din har brukt bløtdempere i en kort periode og er "vanlig" igjen. Slike endringer inkluderer å legge til mer fiber i kostholdet, for eksempel en daglig hjelp av hermetisert gresskar. Din veterinær kan også foreskrive en spesiell høyfibrehundermat. Hun kan anbefale å legge til psyllium, markedsført under merkenavnet Metamucil, til hundens mat.

Ekstra behandling

Noen ganger er det ikke en avføringsklæser alene som er tilstrekkelig til å ta opp hundens problemer med forstoppelse. Din veterinær kan gi hunden din enema - noe du ikke bør prøve å gjøre selv, da risikoen for å skade hunden din er for stor. Når hundene blir eldre, kan tyktarmen miste motilitet, noe som forårsaker fekal impaksjon. Hvis det er tilfelle, kan veterinæren foreskrive medisiner som hjelper til med tarmens sammentrekningsevne.

Anbefalt: