Logo no.sciencebiweekly.com

Oppdager hunder ansikter?

Oppdager hunder ansikter?
Oppdager hunder ansikter?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Oppdager hunder ansikter?

Video: Oppdager hunder ansikter?
Video: 5 FACTS ABOUT CATS I BET YOU DIDN’T KNOW 2024, April
Anonim

Hvis du er en hundelsker, har du sikkert lurt på et tidspunkt om hundene i livet ditt kjenner igjen deg. Vi har gode nyheter for deg: Forskning tyder på at ja, hundene gjenkjenner våre ansikter.

kreditt: Halfpoint / iStock / GettyImages
kreditt: Halfpoint / iStock / GettyImages

Selv om dette kan virke som et "duh" svar, er det noe vi ikke alltid har kjent. Hunder bruker nesen som sin primære modus for å samle informasjon; Det er derfor de sniffer våre crotches og andre hunder. Hunder er mye bedre å lukte enn de ser. Så det er litt overraskende at studier har vist at hunder faktisk er ganske gode til å gjenkjenne menneskelige ansikter, selv i bilder.

WOOF: Kan hundene gjenkjenne andre hunder?

I en studie fant forskerne at bilder av mennesker "aktiverte områder av hunders temporal lobe, et område i hjernen forbundet med ansiktsgjenkjenning og oppfatning", ifølge Psykologi Today. Studien fant også at hjernegrupper knyttet til belønninger og følelser var mer aktive når hundene så på folks ansikter enn når de så på objekter.

kreditt: Chalabala / iStock / GettyImages
kreditt: Chalabala / iStock / GettyImages

Disse interessante funnene legger til det vi allerede visste: De hundene er unikt sosiale dyr med evnen til å kommunisere med mennesker på måter som de fleste dyr ikke kan. Hunder vet selv når vi smiler og når vi ikke er det. Veterinær Dr. Karen Becker påpeker at inntil svært nylig trodde vi at mennesker og andre primater hadde evnen til å gjenkjenne ansiktsegenskaper. Det er ganske ekstraordinært at hunder er i stand til å tolke ansiktsegenskaper og uttrykk for en art som er forskjellig fra dem.

RELATERTE: Siblingshundene gjenkjenner hverandre

Hundens evne til å gjenkjenne menneskelige ansikter er en del av det som gjør dem så unikt overbevisende følgesvenner. Så når du går hjem til hunden din i dag, gi henne en ekstra klem for å være så sparsom.

Anbefalt: