Logo no.sciencebiweekly.com

Antiseptika for hunder

Innholdsfortegnelse:

Antiseptika for hunder
Antiseptika for hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Antiseptika for hunder

Video: Antiseptika for hunder
Video: Крохотного котенка окружили вороны. Шансов выжить у него не было! 2024, April
Anonim

Eventuelle skader på hunden din som krever et antiseptisk middel er også verdig til å ringe din veterinær. Punkter, dyr biter eller Andre alvorlige sår trenger profesjonell medisinsk hjelp, men veterinæren din kan gi deg det grønne lyset for å behandle mindre alvorlige sår hjemme eller rense dem før du kommer til klinikken. Noen antiseptiske midler fungerer som desinfeksjonsmidler og er gode rengjøringsmidler for å bruke rundt hunden din. Ikke dra ut en antiseptisk beregnet kun for mennesker uten din veterinær velsignelse; Du kan finne hundespesifikke antiseptiske midler på ditt lokale apotek, noe som gjør dem enkle å holde på for de uventede hundekatastrofer.

Mange av de samme antiseptika som veterinærbruken bruker, er tilgjengelig i butikk for hundeeiere. kreditt: Chalabala / iStock / Getty Images
Mange av de samme antiseptika som veterinærbruken bruker, er tilgjengelig i butikk for hundeeiere. kreditt: Chalabala / iStock / Getty Images

Vanlige hundeantiseptika for aktuell bruk

klorheksidin og povidon jod representerer to av de vanligste antiseptika for hunder og er lett å få. Klorhexidin virker på flere mikroorganismer, inkludert gram negative og gram positive bakterier. Du finner mange hundeprodukter med klorhexidin, inkludert sjampo og ørespyler. Povidonjod brukes ofte av veterinærer som kirurgisk desinfeksjonsmiddel før og etter operasjonen; det ødelegger virus, bakterier og sopp.

Mens du har hydrogenperoksid i medisinskapet, må du ikke bruke det med mindre det er alt du har eller med din veterinærs tillatelse. Det er bare minimalt effektivt som et antiseptisk middel og kan skade vev.

Hvordan bruke Topical Canine Antiseptics

Fortynn klorhexidin med vann til det er lyseblå før bruk; det fortynnede povidonjod bør være fargen på svak te. Rengjør rundt et sår, men ikke direkte i det, med mindre det er instruert av veterinæren.

Spyl sår med vanlig vann fra springen, så lenge du kan få nok kraft til å fjerne smuss og rusk. En sprøyte gir et godt lavtrykksvalg for denne rengjøringen. Din veterinær kan anbefale å legge til salt eller Epsom salter for å skylle såret.

Andre antiseptiske midler og bruksområder

Ikke vær så rask å nå for isopropylalkoholen - gnidningsalkohol - for å behandle hunden din. Mens det er effektivt antiseptisk, kan det brenne når det påføres lokalt og kan forårsake toksisitet hvis han licker området, samt irritere luftveiene. Du kan bruke den til å rengjøre hundens oppholdsrom når desinfisering er nødvendig.

Kaliumperoxymonosulfat, solgt under merkenavnet Trifectant, er et annet effektivt desinfeksjonsmiddel som dyrelokaler bruker til rengjøring.

Forskjellen mellom antiseptika og antibiotika

Antiseptika ødelegger mikroorganismer uansett og forhindrer dem i å vokse. Omvendt, når veterinæren din skjønner at et antibiotika er berettiget, anbefaler hun det basert på hvilken type infeksjon som er tilstede. for eksempel vil en soppinfeksjon ikke reagere godt på et antibiotikum utviklet for å målrette mot en bestemt bakteriell infeksjon. Feil bruk av antibiotika - selv aktuelle - kan også føre til økt motstand mot dem, noe som gjør visse infeksjoner vanskelig å behandle.

Anbefalt: