Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er en kinesisk pulverpuffhund?

Hva er en kinesisk pulverpuffhund?
Hva er en kinesisk pulverpuffhund?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er en kinesisk pulverpuffhund?

Video: Hva er en kinesisk pulverpuffhund?
Video: Hva gjør læreren i sommerferien? 2024, April
Anonim

Den "kinesiske pulverpuffen" er ikke en merkelig dukke med store øyne og rosa hår eller en ny teknikk for å påføre lettvektsmakeup. Det er en hunderase - kjent som den kinesiske krøllen - som veier omtrent 5 til 12 pounds, måler 11 til 13 tommer høyt opp til skuldrene og lever vanligvis mellom 13 og 15 år. I dag er kinesiske Cresteds gjenkjennelige som showhunder som er unike, lojale, lekende og som renbrede, relativt enkle å holde.

Image
Image

Historie

Det er et par teorier om opprinnelsen til den lille Powderpuff. Noen oppdrettere tror at det er en etterkommer av afrikanske hjørnetenner kjent som den afrikanske hårløse terrieren. Terrier ble transportert til Kina i det 13. århundre og modifisert for å tjene som en gnagere morder og eksotisk kjæledyr. Rasen har nå blitt ekstremt populær i Sør- og Mellom-Amerika, hvor oppdrett har blitt oppmuntret. Denne populariteten kan være hvorfor andre mener at rasen er en kombinasjon av den meksikanske hårløse hunden og Chihuahua. Ironisk nok kan den kinesiske pulverpuffen ikke lenger bli funnet i Kina.

Utseende

"Powderpuff" -navnet refererer til den silkefulle kappen av den kinesiske Crested valpen, men rasen kan også være hårløs. Hårløse kinesiske Cresteds har bare hår på hodet, halen og føttene, som ligner en Clydesdale hest. Hairless Crested skjer som en "hest av en annen farge": ikke bare kommer huden i forskjellige fargetoner som lilla, blå eller gull, men i sommermånedene, som ofte skjer med menneskers hud, farges fargen. Man kan si at dette er naturlig hudpigmentering som reagerer på sollys; Imidlertid kan en liten hund som blir lilla, sees som magisk.

temperament

En kinesisk Crested Powderpuff har et elskverdig temperament. Ganske energisk og hengiven, denne renrasen virker som en skygge, fordi den kan bli veldig knyttet til sin eier. Noen kilder sier rasen er flott med barn, mens andre understreker at dyret er delikat og ikke kan ha nytte av å røre ved små hender. Denne kjærlighetsfuglen trenger tålmodig og mild trening, på grunn av dens følsomme natur. Til tross for sin energiske natur er kinesiske Cresteds fornøyd med korte turer og mye oppmerksomhet.

The Breed today

Pulverpuffen krever ukentlig børsting, men den myke huden på Crested rasen kan også enkelt brenne og krever beskyttelse mot den skadelige solen. Men selv Powderpuffs kaster svært lite og dermed er gode følgesvenner for de med allergier. Hårløse Cresteds står overfor større helsemessige utfordringer fordi de er mer utsatt for genetiske defekter. Av denne grunn brukes Powderpuffs i avl, for å forbedre helsen til Hairless-sorten. For å opprettholde en kinesisk helsekost, tar mange eiere matlaging av hundens mat, med tanke på at rasenes geografiske opprinnelse (Kina og Sør-Amerika) indikerer behovet for en diett av fisk, ris og soya. En eier bør sørge for å gi riktig mineral og vitamintilskudd til ethvert hjemmelaget måltid, men unntatt vitamin C og overdreven karbohydrater, for å spare rasens nyrer.

Av Kathleen March

Anbefalt: