Logo no.sciencebiweekly.com

Gjennomsnittlig levetid for en marsvin

Gjennomsnittlig levetid for en marsvin
Gjennomsnittlig levetid for en marsvin

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Gjennomsnittlig levetid for en marsvin

Video: Gjennomsnittlig levetid for en marsvin
Video: How Do Cats Use Their Whiskers? Slow-Motion | Cats Uncovered | BBC Earth 2024, April
Anonim

Marsvin er små, sosialt gnagere som elsker å chatte med andre marsvin og til og med til mennesker! De kommuniserer gjennom chatter og andre lyder.

Vanligvis marsvin blir kjøpt som et første kjæledyr for barn, men det er tilrådelig for foreldre å veilede sine barn i riktig omsorg for kjæledyret for å unngå visse påkjenninger på dyret.
Vanligvis marsvin blir kjøpt som et første kjæledyr for barn, men det er tilrådelig for foreldre å veilede sine barn i riktig omsorg for kjæledyret for å unngå visse påkjenninger på dyret.

Sammenlignet med mus og hamster, kan gjennomsnittlig marsvin, hvis det er sunt, leve fra 5 til 7 år. Dette er lang tid når man vurderer levetiden til andre kjæledyr gnagere som hamster og mus, som begge har en gjennomsnittlig levetid på 2 eller 3 år!

Universitetet i Pennsylvania's Penn Veterinary Medicine rapporterer at gjennomsnittlig levetid for en marsvin kan være 5 til 7 år mens University of Michigan's Museum of Zoology rapporterer marsvin kan, under visse tilfredsstillende forhold, lever opp til 14 år. (Guinness Book of Records offisielle rekord på marsvinets levetid er 14 år og 10 og en halv måned.)

Breed Overveielser

Den arten og rasen av marsvin du eier er en annen faktor å vurdere når du måler hvor lenge kjæledyret ditt vil leve. For eksempel har hårløse marsvin en gjennomsnittlig levetid på 7 til 8 år. Dette er et høyere gjennomsnitt sammenlignet med de andre marsvinrasene og i motsetning til det lange håret som har en mindre levetid. i gjennomsnitt 5 til 6 år! En fullstendig liste over marsvinraser finner du på: madelinedyer.com

Kostholdssaker

Kosthold er en annen faktor som kan påvirke marsvinens levetid. Et godt balansert kosthold kan legge år på kjæledyrets liv. Marsvin er grazere og spiser ting som gress, urter, løvetann og jordbunn. For eksempel anbefales det ikke å mate marsvinet 'Alfalfa Hay' på grunn av sitt høye kalsiumtal som kan forårsake noen helseproblemer.

I stedet for Alfalfa Hay mate marsvinet 'Timothy Hay' eller 'Orchard Grass'. Marsvin også spiser ikke frokostblandinger, rotgrønsaker eller frukt.

Vitamin C er et viktig supplement til marsvinet ditt. Marsvin gressbaserte pellets gjør en utmerket kilde til vitamin C som grønne bladgrønnsaker som kale. Marsvin kan ikke produsere vitamin C. Hvis ovennevnte matvarer ikke er tilgjengelige, må de bli matet kosttilskudd av vitamin C for at de skal forbli sunne.

Og vær så snill å ikke glem drikkevann! Hver levende skapning trenger mye vann for å leve og vokse.

Helsetilstander

Det er en rekke helsemessige forhold som kan påvirke marsvinet ditt.

Helseproblemer som påvirker marsvin som bor alene er relatert til:

1) aldring 2) Dental sykdommer. (Hvis marsvinens tenner vokser for stor, kan den lille fyren lide av en plage kjent som "tungen inntrapping.") 3) reproduktive lidelser. 4) En tilstand som vender mot kjæledyret ditt kalles Bumble-foot. ' Denne sykdommen er preget av sårdannelse av føttene.

For marsvin som bor sammen, forekommer smittsomme sykdommer fra virus og bakterier en gang.

Behandling av smittsomme sykdommer kan være vanskelig fordi marsvin er mer følsomme for antibiotika enn andre kjæledyr.

Alle disse forholdene er forhold som kan overvinnes. Hvis du ignorerer disse plager, kan du veldig godt ende med en medisinsk nødsituasjon som kan forkorte marsvinets liv!

" Fly Strike"

Når været er varmt er det viktig å sjekke din marsvin for "fluktangrep." Sjekk rundt pelsen på marsvinets bakre ende for urin flekker eller fastkjørt dråper som kan tiltrekke seg fluer. Fluer kan legge egg der, noe som ofte er dødelig for marsvin!

Andre hensyn

Det er ingen ekte perfekt måte å ta vare på marsvinet ditt, men noen hensyn bør tas. Dårlig ventilert, fuktig eller skittent miljø kan gjøre en sunn marsvin dårlig. Så hold området rent og varmt, men hold det ut av ekstrem varme eller ekstrem kulde.

Mindre stress mer liv!

Og til slutt, som med mange kjæledyr, bidrar til å holde marsvinet mindre stresset, til deres levetid. Vær alltid forsiktig og rolig rundt marsvinet ditt og aldri rop på eller straffe dem. Hvis de blir nervøse eller redd, kan de vise merkelig atferd som å gjemme seg, burstuggen tygger, over grooming, sittende knuste, umobilitet eller gjentatt omlegging. Hvis dette skjer, søk råd fra en ekspert eller ta kontakt med yrkeshelsetjenesten.

Av Tom Matteo

Anbefalt: