Logo no.sciencebiweekly.com

Er Brown Recluse edderkopper farlig for hunder?

Er Brown Recluse edderkopper farlig for hunder?
Er Brown Recluse edderkopper farlig for hunder?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Er Brown Recluse edderkopper farlig for hunder?

Video: Er Brown Recluse edderkopper farlig for hunder?
Video: Fra Valp Til Jakthund / E3 : Hva trenger man til valp 2024, Kan
Anonim

Hvis du bor i det sørlige Midtvesten, er du kjent med den brune ekko-edderkoppen. Kjent av fiolinformen på ryggen, bidrar denne nonaggressive edderkoppen når den forstyrres eller trues. En bit fra den brune recluse forårsaker død av vevceller. Hundens pels og edderkoppens størrelse gjør det vanskelig å finne en bit hard og diagnose.

Image
Image

symptomer

En bit fra den brune utbruddet, spesielt når giftig overføring er mild, kan ikke gi symptomer. Symptomer inkluderer feber, kuldegysninger, svakhet, kvalme og ledsmerter. På bittesiden kan det oppstå smerte og svie. En lesjon dannes på stedet med en sentral scab og rød bakgrunn. Innen noen få uker spiser giftet vevet og forlater et åpent sår. I tilfelle av ekstremt kraftig gift kan blødningsforstyrrelser og lever og nyre skje.

behandlinger

I milde tilfeller kan behandling med kaldt kompresjon redusere smerte og hevelse på stedet. Hvis det ikke finnes andre symptomer, kan dette være nok. I alvorlige tilfeller bidrar transfusjoner til å sende frisk blod til såret. Hvis giftet ødelegger store mengder celler og vev, kan det være nødvendig med kirurgi for å fjerne det døde vevet. Dessverre eksisterer det ingen antivenin mot den brune uteslutningen.

Av Deborah Lundin

Anbefalt: