Logo no.sciencebiweekly.com

Å skille to hunder som har bodd sammen sine hele liv

Innholdsfortegnelse:

Å skille to hunder som har bodd sammen sine hele liv
Å skille to hunder som har bodd sammen sine hele liv

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Å skille to hunder som har bodd sammen sine hele liv

Video: Å skille to hunder som har bodd sammen sine hele liv
Video: Стрижка йоркширского терьера ножницами ✂️❤️🐶 2024, April
Anonim

For å sikre en sunn justering, separere hunder som har bodd sammen i lang tid gradvis å redusere potensialet for traumer og angst.

Bonded Par

Når kullmates eller ikke-relaterte valper heves sammen, kan de bli bundet par som har en vanskelig tid å tilpasse seg andre fravær. Sterkt bundet par kan gråte, nekte å spise eller til og med ha maniske perioder med forferdelig oppførsel hvis deres "andre halvdel" er borte for enda kort tid. Når hunder må rehomed, kan det være traumatiserende, og om mulig bør det gjøres på en gjennomtenkt og beregnet måte.

Kjør sakte

Bonded parene gjør best når de skilles sakte.

  1. Begynn med gradvise perioder med separasjon hvor hver hund gjør noe morsomt, men uavhengig av hverandre. For eksempel, en tur, spilletid eller enkle kommandoer etterfulgt av godbiter.
  2. Fôr hundene separat og flytt dem gradvis sine kasser eller soveplasser bort fra hverandre til de til slutt er i forskjellige rom.
  3. Øk lengden på separasjonsperioder som hundene begynner å tilpasse seg hverandres fravær.
  4. Når hundene er adskilt og bor i sine nye hjem, la dem se hverandre en gang i en stund, forutsatt at samspillet ikke utløser et tilbakefall i deres behov for å være sammen hele tiden.

Abrupt separasjon

I noen tilfeller vil bundet par bli skilt skarpt. For eksempel kan hunder som er brakt sammen, bli vedtatt individuelt, eller hvis en eier dør, kan familie eller venner bare være i stand til å forplikte seg til bare én hund. Hvis dette skjer, la nye eiere vite at hunden deres var en del av et bundet par, og at depresjon, angst og aggresjon er alle mulige oppførsel å forutse. I tillegg til å tilpasse seg et nytt miljø og nye menneskekamre, vil hver halvdel av et sammenbundet par sørge for tap av den andre halvdelen. Lav nøkkel og oppmerksomhet, kombinert med atferdsmessig og lydighetstrening fra nye eiere, kan bidra til å gjøre overgangen mindre traumatisk.

Anbefalt: