Logo no.sciencebiweekly.com

Gjennomsnittlig søvntid for hunder

Gjennomsnittlig søvntid for hunder
Gjennomsnittlig søvntid for hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Gjennomsnittlig søvntid for hunder

Video: Gjennomsnittlig søvntid for hunder
Video: This Is How Much Money XRP You Can Make When Ripple Wins The SEC Lawsuit! (Xrp News Today) 2024, April
Anonim

Det kan virke som din pelsjenta er en søvnig hodet som henger seg i lange, luksuriøse tupper. Du kan til og med finne deg litt jaloux at han kommer til å tilbringe sine dager som slapper av. Hunder bruker mesteparten av sine dager i drømmeland, men de trenger virkelig deres mye elskede zzzs.

Image
Image

Gjennomsnittlig sovetid

Sannheten blir fortalt, veterinærer og andre dyre spesialister har ennå ikke funnet ut hvorfor hunder sover så mye som de gjør. Søvn er gjenopprettende og forfriskende, og det føles bra. De fleste hundene er i gjennomsnitt klokke på ca 14 timer i døgnet. De heldige hundene er svært tilpassbare når det gjelder å sove. I motsetning til mennesker, kan de lett tilpasse seg forskjellige søvnmønstre. Hvis det skjer aktivitet, kan de lett våkne opp og planlegge søvn til en senere tid uten at det påvirker dem for mye.

Raser og søvnbehov

Ulike raser kan ha drastisk forskjellige behov når det gjelder å få sin doggy skjønnhetssøvn. Gentle giganter som Saint Bernards, mastiffs, Great Pyrenees og Newfoundlands trenger generelt mer enn gjennomsnittet 14 timer om dagen. Noen ganger referert til som "mat hunder" fordi de sover så mye, kan de trenge 18 timer i døgnet. Mens de fleste hundene går forbi på rundt 14 timer om dagen, er valpene opptatt av å vokse og ta imot informasjon, så de vil kreve 18 til 20 timers søvn om dagen for å lade opp. Søvn tillater en valpes hjerne å behandle alle de nye tingene han lærer og tilpasser seg i sitt miljø.

Sove scener

Mye som deres menneskelige kolleger, går hundene også gjennom forskjellige søvncykluser. Ved første lulling ut i doggy dreamland, vil Max gå inn i den langsomme bølgen, eller stille søvnfase. Det er her hans kroppstemperatur vil falle og hjertefrekvensen minker. Han blir helt avslappet. Omtrent 10 minutter senere vil han bli sendt inn i en REM-fase (rask øyebevegelse). Når du ser at den friske bunken av bønn som bjeffer i søvnen eller beveger beina som han kjører i parken, jager en sommerfugl, er han i REM.

Doggy Sleep Sanctuary

Hunder bærer med seg mange vaner gått ned fra sine forfedre, som bodde i villmarken. Hunder er, av naturen, dyr og vil søke et sted i hjemmet ditt som føles som en hule. Under en seng, et skrivebord eller i et skap kan føles som det perfekte søvnreservatet til din kompis. Hvis du ser hunden din pote eller flytte i sirkler før du endelig blir komfortabel, er dette fordi han prøver å skape et den-lignende merke for seg selv for å sørge for at sengen hans er helt riktig. Hunder elsker også å sove med sine eiere, kyllet opp i sengen!

Av Pamela Miller

Pet sted: Søvnadferdighet av hunder Pet Place: Hvor lenge har en normal valp søvn?

Anbefalt: