Logo no.sciencebiweekly.com

6 tips om å leve med kattallergier

Innholdsfortegnelse:

6 tips om å leve med kattallergier
6 tips om å leve med kattallergier

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: 6 tips om å leve med kattallergier

Video: 6 tips om å leve med kattallergier
Video: Очистка самогона за 5 минут 2024, April
Anonim

Bilder av: izapixels / Bigstock

Hvis øynene dine kløe og du ikke kan stoppe nysing, kan dette være tegn på kattallergi. Her er de gode nyhetene - vi har noen tips som vil bidra til å holde dem under kontroll!

Mange mennesker som lider av kjæledyrallergier, tror at de må gi opp ideen om å ta imot en katt, og de finner sannsynligvis det nesten umulig å besøke venner og familie som eier katter. Heldigvis er det imidlertid måter for allergikere å håndtere kattallergi.

Så før du tror du må kvitte deg med katten din eller du må leve et liv uten følgesvenn av en furry feline, har vi satt sammen et par tips som vil hjelpe deg med å leve med kattallergi.

Relatert: Hypoallergena katter - finnes de egentlig?

Hva forårsaker din allergiske reaksjon?

Før du lærer å takle kattallergiene, er det en god ide å forstå hva som faktisk forårsaker allergiske reaksjoner. Ifølge WebMD er det ikke en katt pels eller dander som resulterer i allergier. I stedet er proteiner som er i dander, det som mange individer er allergiske overfor.

Disse allergenene finnes også i kattens spytt og urin. Og fordi de lett blir luftbårne, trenger mange ikke engang å røre eller gå i nærheten av en katt før de begynner å lide med allergiske reaksjoner.

Relatert: Topp 4 mest vanlige kat allergier

Tips nr. 1: Begrens oppholstede møbler, tepper og tepper

Polstrede møbler, tepper og tepper kan fange allergener og gjøre det vanskelig å fjerne dem fra miljøet ditt. Derfor anbefales det at du holder fast med tregulv i stedet for tepper, om mulig. Og hvis dette ikke er mulig eller du bare foretrekker tepper og tepper, bare støvsuger og damp dem ofte. Begrens polstrede møbler, om mulig, eller støvsug det også regelmessig.

Tips nr. 2: Bruk HEPA-filtre

Fordi mange allergener sirkuleres tilbake i luften mens du støvsuger, investerer du i en støvsuger som inneholder et HEPA-filter, feller allergener og hindrer dem i å bli blåst tilbake i miljøet mens du rengjør.

Også, et frittstående HEPA luftfilter og renser vil bli kvitt små allergener, inkludert kattdander. Du bør holde filteret på i minst fire timer om dagen for å få de beste resultatene.

Når det er mulig, er det også en god idé å åpne vinduer i hele hjemmet ditt for å øke ventilasjonen og få litt frisk luft.

Tips nr. 3: Ta medisin

Et annet alternativ ville være å ta reseptbelagte eller anti-counter antihistaminer, øyedråper, aerosolinhalatorer, decongestants etc. for å redusere symptomene dine (disse vil ikke bli kvitt allergi). Allergi skudd, også referert til som immunterapi, er også et alternativ.

Eller du kan i stedet ta en mer naturlig og holistisk tilnærming ved å prøve ting som akupunktur, nettle te, quercetin eller antioksidanter som vitaminer C og E for å redusere effekten av kattallergiene. Du kan til og med prøve å eliminere visse matvarer fra kostholdet ditt som kan utløse allergier, som meieri, gluten, sukker, soya, egg og kunstige ingredienser.

Tips nr. 4: Rengjør regelmessig

Etablering av regelmessig rengjøringsrutine er nødvendig hvis du har kattallergi. Skrubbe treverk og vegger som allergener kan holde seg til, vask kasteffekter, sjampo-tepper, hold hjemmet ditt pent og organisert, og bruk en fuktig klut når du støv for å fange allergenene i stedet for å flytte dem rundt. Også fokus på å holde kattesenger og kattentre så rent som mulig.

Tips nr. 5: Dekkeoppvarming og kjøleventiler

For å redusere allergenene i hele hjemmet ditt, kan du plassere ostekloth over air condition og oppvarming ventiler. Og du kan også installere luftrensere med HEPA-filtre på klimaanlegg og varmesystem for å forhindre at allergenene sirkulerer.

Tips # 6: Fokuser på kattens helse

Katter som får mat av høy kvalitet, har en tendens til å ha sunnere hud og pels, og de kan også være mindre sannsynlig å kaste høye mengder hår og dander. Hvis du ikke er sikker på hvilken type mat som passer best for katten din, spør veterinæren din om råd.

Få testet for å være sikker på at du har kattallergier

For å være helt sikker på at allergier er forårsaket av kattdander, få testet. Det kan hende du finner noe annet som forårsaker allergi, eller at en kombinasjon av allergener er å klandre. Å vite dette vil hjelpe deg med å takle problemet mer effektivt og få den lettelsen du trenger.

Anbefalt: