Logo no.sciencebiweekly.com

Cat-astrophe: Vanlige dårlige oppførselsproblemer og hvordan de skal løses

Innholdsfortegnelse:

Cat-astrophe: Vanlige dårlige oppførselsproblemer og hvordan de skal løses
Cat-astrophe: Vanlige dårlige oppførselsproblemer og hvordan de skal løses

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Cat-astrophe: Vanlige dårlige oppførselsproblemer og hvordan de skal løses

Video: Cat-astrophe: Vanlige dårlige oppførselsproblemer og hvordan de skal løses
Video: 美国软件不授权制裁中国高校陷困境,专利世界第二不值钱明星越南抢订单 MATLAB does not authorize universities, patent second worthless. 2024, April
Anonim

Bilder av: ostenbaken / Bigstock

Dårlig kattunge! Uønskede vaner kan være tøffe å bryte, men her er noen måter du kan rette på kattens frie veier.

Selv om alle felines er unike, komplett med individuell personlighet og kjennskap, er det visse negative oppføringer som noen katter vil vise som må tas opp. Når du møter en utfordrende kattunge som feiler, må du vite hvordan du nærmer deg situasjonen og løse problemet på en måte som sikrer at katten din forstår hva du vil. Dette vil føre til den mest vellykkede opplæringen og løse oppførselsproblemer samtidig.

Nedenfor er noen av de vanligste problemene med kattenes adferd som kjæledyrets eiere står overfor, sammen med tips om hvordan du løser disse problemene før de blir enda mer destruktive.

Alt innen Paws Reach er et skrape innlegg

Det siste du vil ha, er å ta med en katt inn i hjemmet ditt som vil ødelegge alle dine møbler, gardiner, gulv og mer. Men katter har et naturlig instinkt å klø på for å holde klørne sunne, markere sitt territorium, å leke og slippe opp pent opp energi. Snarere enn å hemme denne oppførselen eller, enda verre, declawing katten din, kan du trene kjæledyret ditt for å klø av bare i områder som passer.

Related: Declawing Cats: En grusom og unødvendig prosedyre

Kjøpe noen forskjellige skrapeposter og plasser dem i områder av ditt hjem hvor katten din vanligvis riper. Legg til litt kattemynte på innleggene for å tiltrekke deg katten til området og lokke ham til å gå til byen, skrape innlegget i stedet for dine møbler. Han vil umiddelbart gjenkjenne den fabelaktige teksten til skrapeposten og foretrekke den over teksturene til møblene dine.

Få noen forskjellige stiler av skrape innlegg, fra de som er oppreist til de som ligger horisontalt. Noen katter foretrekker å strekke seg opp og skrape et vertikalt innlegg mens de står på bakbenet, men andre foretrekker å holde seg fast plantet på bakken og skrape et vertikalt eller svakt innlegg. Eksperimenter og observer katten din for å finne ut hvilken ville være det beste alternativet. Og sørg for at du holder kattens klør trimmet for å forhindre skade på møbelene dine i mellomtiden og å holde deg unna å bli riper opp også.

En gjennomsnittlig kattunge

Katter bør være fulle og snuggly skapninger i stedet for aggressive små monstre. Å forstå hvorfor katten din oppfører seg aggressivt, vil hjelpe deg med å målrette problemet og løse det.

Relatert: Hva er den beste kattespissen for katten din?

Først må du sjekke kjæledyret ditt av en veterinær fordi helseproblemer og smerte kan føre til aggressiv og defensiv atferd. Hvis katten din ennå ikke er spayed eller neutered, må din veterinær utføre operasjonen, da dette ofte løser oppførselsproblemer, spesielt hos hanner.

Hvis du har mer enn en katt i huset, og de er aggressive mot hverandre, må du sørge for at de hver har god plass til å ringe sine egne, at de har sine egne søppelkasser og mat og vannboller, og at de alle får nok av spilletid og hengivenhet fra deg.

Når alt annet feiler, snakk med en kattemessig behaviorist som kan komme til roten til problemet.

Ikke bruk boksen

Katter som er sunne og skikkelig trente, vil umiddelbart ta til å bruke søppelkassen. Men hvis en katt eliminerer seg utenfor boksen, bør du få ham undersøkt av en veterinær for å utelukke eventuelle smertefulle og alvorlige helsemessige forhold som urinveisinfeksjoner eller diabetes, noe som kan forårsake denne oppførselen.

Ikke bli sint på katten din for å eliminere utenfor sin søppelboks fordi dette ikke løser problemet, og vil bare gjøre ham redd for deg. Han vil ikke forstå hvorfor han blir straffet fordi katten vanligvis ikke reagerer på straffer (de reagerer mye bedre på positiv forsterkning).

Sjekk at søppelboksens problemer ikke er egentlig din egen skyld ved å sørge for at søppelboksen er ren og at den ikke lukker. Vask rutene selv regelmessig og bytt ut kullet konsekvent. Husk at en kats lukt er mye sterkere enn din, så mens en boks kan virke ren for deg, kan det være ekkelt mot en katt. Unngå å kjøpe søppelkasser som er for små eller det er vanskelig å holde rent.

Hvis du har flere enn en katt, får du en søppelkasse for hver. Dette vil sikre at det blir et rent sted for hver katt å gå inn, og det vil løse eventuelle personvern eller territorielle problemer også.

Anbefalt: