Logo no.sciencebiweekly.com

Hvorfor katter er ikke som andre husdyr

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor katter er ikke som andre husdyr
Hvorfor katter er ikke som andre husdyr

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvorfor katter er ikke som andre husdyr

Video: Hvorfor katter er ikke som andre husdyr
Video: Bilcamping i isende kulde med hund - Tagtelt 2024, April
Anonim

Bilder av: Rrrainbow / Shutterstock

For mange er en katt en stift i husstanden. Men hva setter en katt bortsett fra noe annet husdyr?

Katter gjør fantastiske kjæledyr for en rekke grunner. De er morsomme og morsomme, de liker å slappe av og kose, og de har sine egne unike måter å vise deg hvor mye de bryr seg om deg. Men andre husdyr kan være bare moro og like kjærlig. Så hva gjør katter forskjellig fra andre kjæledyr? Sjekk ut noen av deres særegne funksjoner nedenfor.

Forskningen om Human-Cat Bond-historien

Når forskere arbeidet med å analysere DNA fra hundrevis av katter, inkludert de som dateres tilbake til antikken, så forstod de at katter i utgangspunktet tammet seg selv og fant seg inn i landbrukssamfunn hvor gnagere var rikelig.

Beslektet: Katter er så kule de hevdet seg selv

Som katter integrert mer i menneskers liv, begynte de å reise rundt i verden med mennesker, men mennesker kontrollerte ikke faktisk avl av disse kattene lenge. I stedet mener eksperter at mennesker bare har vært intermittent involvert i avl av katter i mindre enn 1000 år. Sammenlign dette med andre husdyr, som hunder, som har blitt oppdrettet i tusenvis av år.

Forskjeller mellom katter og hunder

Eksperter har også gjennomført noen eksperimenter for å se hvordan katter er forskjellige fra hunder, spesielt når det gjelder å vise deg kjærlighet. Noen mennesker har en tendens til å tro at hunder bryr seg om sine eiere mer enn felines gjør fordi de er mer utadtil hengiven.

Relatert: Din katt liker virkelig å tilbringe tid med deg!

Eksempelvis ønsket eksperimenter å vite hva som skjer når du legger en hund i et ukjent miljø, og de er alene. De konkluderte med at hunder har en tendens til å få panikk og vil gjerne komme tilbake til sine eiere når de ser dem igjen. Katter vil derimot være mer sannsynlig å sjekke ut den nye plassen, og de vil ikke være så berørt av eierens avgang og retur. Dette kan tyde på at katter ikke vil se deg til veiledning når de er plassert i en situasjon som er ny for dem.

Hva betyr dette alt? Det betyr absolutt ikke at katten din bryr seg om deg. Det betyr bare at din kattevenn foretrekker å gjøre ting på egne vilkår. Og, i motsetning til hunder, trenger katter kanskje ikke deres mennesker til å føle seg trygge eller å finne ut ting. Likevel er det også mange katteeiere som vil fortelle deg at de vet at kattene deres gråter for dem når de ikke er rundt, og deres katter lykkes med å hilse på døren når de kommer tilbake og venter på oppmerksomhet. Andre katteeiere vil til og med fortelle deg om hvor deprimert deres katter får når de går på ferie, og hvordan lettet og innholdet deres kjæledyr er når de endelig kommer hjem.

Når du forstår feline oppførsel, er det klart at de har sine egne måter å vise kjærlighet til deres menneskelige familie. For eksempel er gni mot benet ditt ikke bare en måte å markere deg med deres duft. I stedet, når en katt løfter halen og gnider hele kroppen langs benet ditt (hennes sider ikke har noen duftkjertler som markerer deg som hennes territorium), viser hun deg at hun bryr seg om deg. Katter som er komfortable rundt hverandre vil vise samme oppførsel. Og på samme måte som katter som kommer sammen, legger seg sammen, gnager hverandre og slår sammen, katten din vil gjøre det samme med deg, og det er bare ytterligere bevis på at katten din elsker deg.

Den Mystiske Feline

Eksperter har mange generelle ting å si om domesticated felines, men hver katt har sin egen personlighet. Så du kan støte på en kattunge som lykkelig utfører triks eller spiller henting som en hund, mens en annen kitty foretrekker å bruke stille tid alene og velge når hun vil være rundt folk. En ting er sikkert, men fra deres unike historie om domesticering, til deres særegne vaner, er katter absolutt interessante skapninger som ikke lett kan sammenlignes med andre kjæledyr.

Anbefalt: