Logo no.sciencebiweekly.com

Spiltidstips for din eldre katt

Innholdsfortegnelse:

Spiltidstips for din eldre katt
Spiltidstips for din eldre katt

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Spiltidstips for din eldre katt

Video: Spiltidstips for din eldre katt
Video: World's *RAREST* Things ONLY 1% of Humans CAN DO! 2024, April
Anonim

Bilder av: AZALIA / Bigstock

Han kan komme på i år, men spilletid er fortsatt viktig for seniorkatten din. Husk disse tipsene når du leker med katten din.

Din senior kitty kan ikke være så aktiv og energisk som han pleide å være, men han vil fortsatt ha nytte av litt forsiktig spilltid for å holde seg i form og mentalt skarp. Og i tillegg til å være en god bonding opplevelse for deg og katten din, er spilletid også en fin måte å forhindre stress og kjedsomhet på, så senioren din vil forbli veljustert og innhold.

Her er noen tips om hvordan du trygt kan leke med seniorkatten din.

Er din Senior Kitty Sunn?

En rekke helseproblemer kan plage eldre katter, og noen av dem kan påvirke kjæledyrets evne til å leke. For eksempel kan anstrengende spill økter være for mye for en katt med hjerteproblemer. Kitties med diabetes, derimot, kan skaffe seg fordeler fra en vanlig daglig spilletidsschema som ikke virkelig endrer seg. Avhengig av kattens helsetilstand og eventuelle begrensninger som kan være et resultat av sykdom, kan du opprette tilpassede leksøkter som passer til hans behov.

Relatert: Hvordan Feline Behavior kan endres med alder

Seniorer kan også lide av smerte som kan være et resultat av kroniske lidelser, for eksempel leddgikt. Din veterinær kan ikke bare veilede deg når det gjelder hvordan du skal leke med katten din, men han vil også kunne gi de riktige terapiene for å gjøre katten din så smertefri som mulig.

For de beste resultatene, bør du snakke med veterinæren din når han undersøker din eldre katt. Spør ham hva slags leker og leker som passer best for din kjære venn, samt hvor lenge og hvor ofte du skal leke med kjæledyret ditt.

Velge de rette leker for eldre

Når du vet hvor ofte du skal leke med katten din, så vel som hvor lenge hver spillesesjon skal vare, er neste trinn å finne de riktige lekene. Igjen kan veterinæren styre deg i riktig retning hvis du har spørsmål angående ditt eget kjæledyr.

Relatert: 6 Gledelige grunner til å vedta en Senior Cat

Du kan oppleve at seniorkatten din har samme leker som han likte da han var yngre. Disse kan variere fra wands med fjær, til catnip leker og alt i mellom.

Det er en god ide å unngå å leke med leker som gjør at seniorkatten din vri og hopper mye. Igjen, hvordan du spiller med katten din vil i siste instans avhenge av ditt kjæledyrs nåværende helsetilstand og veterinærens anbefalinger. Men vær oppmerksom på at en eldre kitty kan bli lokket til å spille akrobatisk, men angre på å gjøre det senere, spesielt hvis han ikke allerede er vant til dette aktivitetsnivået.

Leker med lavere intensitet kan nytes med enkle leker som katter elsker, for eksempel pappkasser og papirposer, kattentre med massevis av hyller for enkel klatring, matpuslespillere som serverer godbit, og til og med det tykke stoffbelte fra badekåpen.

Sett potensielt farlige leker bort

Overvåke katten din under spilletid akkurat som du gjorde da han var yngre. Og når du er ferdig med å leke med seniorkatten din, må du sørge for å sette potensielt farlige leker bort på et trygt sted. Disse inkluderer leker med strenger og ledninger. Garn, gummibånd, bånd og lignende varer kan også være farlige, da de er kvelende farer og kan forårsake hindringer ved svelging. Unngå også leker som har løse deler som kan tygges av og svelges.

Spill regelmessig og ha det gøy

Selv om seniorkatten din kanskje ikke beveger seg som han pleide å, og han kan ikke leke så lenge han pleide å, vil han ha et sunt, sikkert aktivitetsnivå hver dag. Akkurat som folk, kan det være at eldre katter føler seg yngre enn de som er aktive.

Anbefalt: