Logo no.sciencebiweekly.com

TNR: Hva er det og hvordan hjelper det med feral katter?

Innholdsfortegnelse:

TNR: Hva er det og hvordan hjelper det med feral katter?
TNR: Hva er det og hvordan hjelper det med feral katter?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: TNR: Hva er det og hvordan hjelper det med feral katter?

Video: TNR: Hva er det og hvordan hjelper det med feral katter?
Video: МАЛЬДИВЫ, которые в самое сердце. Большой выпуск. 4K 2024, April
Anonim

Bilder av: vania-photo / Bigstock.com

Trap, neuter, release: Et program designet for å redusere antall feral katter som bor på gatene.

Millioner katter blir euthanized hvert år i husly fordi det ikke er nok plass til å huse dem, og fordi ingen kommer til å adoptere dem. Denne hjerteskjærende virkeligheten går på hver dag, men mange mennesker er helt uvitende om det. Enkeltpersoner som velger å ikke spay og kutte sine katter for å la dem reprodusere, bidrar til dette problemet indirekte. Også, personer som kjøper katter fra oppdrettere eller dyrebutikker, heller enn å adoptere dem fra dyrehjem, hjelper ikke saken. Disse er fantastiske kattunger som er perfekt sunne, vennlige og kjærlige, men venter på hjem.

Relatert: Feire National #FeralCatDay Med Jackson Galaxy

Men på toppen av de millioner katter som blir brakt i husly hvert år, er det også mange som fremdeles lever ut sine liv utenfor på gatene. Hele kolonier av viltkatter finnes i ditt eget nabolag hvis du ser etter dem, og det kan også være kjære mennesker som forlater mat for dem. Men hvis de fortsetter å reprodusere, vil deres koloni fortsette å vokse, og de vil fortsette å være utsatt for bilulykker, sykdommer, skader, rovdyr og fornærmende mennesker. Derfor, for de kattene som er villale eller for hvem det ikke er noen hjem, men som gjør det bra å leve ute alene, er den beste løsningen TNR.

Hva er TNR?

TNR står for Trap, Neuter, Return. I hovedsak kommer en ideell gruppe inn og setter opp feller for å få villkatter. Men i stedet for å bringe dem til et hus hvor de vil fylle opp burene og potensielt bli euthanized hvis adoptere eller andre redningsmenn og foster ikke kommer inn snart nok, blir disse kattene ganske enkelt brakt til en pålitelig og erfaren veterinær for å bli spayed eller neutered.

Beslektet: Grunner til at du bør spotte eller nære din katt

Når veterinæren har bestemt seg for at kattene er klare til å bli frigjort tilbake til sine utendørsboliger, blir de brakt tilbake og slippe bort. Og for å bli kjent med at disse kattene har blitt vredet eller spettet, er det et øre klippet på spissen. Så når som helst ser du en katt som har et øre som er klippet, vil du umiddelbart vite at han har lov til å leve ut sitt liv der og at han allerede er løst slik at han ikke kan reproducere.

Hvorfor er TNR en så god idé?

Det er ikke nektet at dyr overbefolkning er et problem, og at millioner av dyr dør unødvendig i skremmende lyskilder fordi det ikke er nok boliger for dem eller nok folk og redningsfasiliteter å ta vare på dem. Mens det er noen bemerkelsesverdige ikke-døde lyster, er disse også begrenset når det gjelder rom og ressurser de må ta vare på redde dyr. Og fordi feral katter er svært vanskelig, eller umulig å sosialisere, ville det beste for dem å leve ut sine liv i det miljø de kjenner.

Katter er i stand til å være uavhengige og lever utenfor når de vokser opp feral. Før de ble tammet av mennesker, så var det slik de bodde. Forutsatt at de har et trygt og forholdsvis rent miljø for å leve ut sine liv, og spesielt hvis de har folk som kommer rundt for å forlate mat og sette opp makeshift shelters for å hjelpe dem å overleve, er TNR den beste løsningen. Det sparer virkelig liv samtidig som det forhindres at nye kattunger blir født, som ellers ville fortsette å reprodusere og øke befolkningen og antallet dyr som lider.

Hvordan kan du hjelpe?

Hvis du virkelig ønsker å gjøre en forskjell i livskattens liv, kan du kontakte en lokal TNR-organisasjon som kan hjelpe deg med å få noen forsvunnne katter som er vredet og spettet. Vedtak om en katt, om han er en fantastisk følgesvenn du møtte på et dyrs hus eller ute, er også en måte å direkte redde et liv på. Og frivillig arbeid eller frivillig vil gi deg mulighet til å hjelpe kjæledyr til å finne trengte hjem. Eventuelle skritt du kan ta som vil hjelpe til med å nå målet om å redusere dyrets overbefolkning og få så mange dyr til hjem gjennom adopsjon i stedet for kjøp, vil definitivt være verdt.

Anbefalt: