Logo no.sciencebiweekly.com

Er hunden din i fare på grunn av vintertemperaturer?

Innholdsfortegnelse:

Er hunden din i fare på grunn av vintertemperaturer?
Er hunden din i fare på grunn av vintertemperaturer?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Er hunden din i fare på grunn av vintertemperaturer?

Video: Er hunden din i fare på grunn av vintertemperaturer?
Video: Cops Enjoy Watching Dog Attack Innocent Black Man 2024, April
Anonim

Bilder av: vvvita / Shutterstock

Frysende vintertemperaturer har fått oss alle kjølt i benet, men hvordan kan du vite hvilket vær er for kaldt til kjæledyret ditt? Her er hva dyreeksperter har å si om vintersikkerhet for hunder.

På et blunk kan et vinterunderland bli et frostfritt mareritt. Enda mer enn oss, er våre firebente babyer følsomme for kulde, og utsatt for noen ekstreme temperaturer kan ha ødeleggende konsekvenser. Men hvor kaldt trenger det å få før kjæledyret ditt er i fare?

Dr. Kim Smyth, veterinærlærer, tilpasset Tufts Animal Condition and Care (TACC) -systemet til en smidig, lettforståelig infographic som forteller deg nøyaktig hvilke temperaturer som er trygge for ulike typer hunder.

Kilde: Petplan
Kilde: Petplan

Som du kan se fra diagrammet ovenfor, er alt du trenger for å sjekke værforholdene på venstre side, par dem med hundens størrelse (liten, medium eller stor hund), og du vil umiddelbart vite om det er for kaldt for hunden din skal være ute. Alle temperaturer merket med rødt kan være dødelige for hunder, oransje betyr fare, gul advarer deg om at det er usikkert potensial, og det grønne betyr at risikoen er usannsynlig.

Systemet tar hensyn til ulike spesifikasjoner som kan forbedre eller forverre hundens sjanser. For eksempel, hvis du har en tøff jakke, som en Siberian Husky, Newfoundland eller Norsk Elkhound, trekker du et poeng. Et annet poeng er docket hvis din lure følgesvenn er en arbeidshund, som er vant til tøffere værforhold. Men selv om de to punktene er nede, varierer subzero temperaturer fra usikkert potensial til livstruende, uavhengig av poochens varme frakk og vanedannelse til froidige vintre.

På samme måte kan ekstra poeng legges til som gjør tilsynelatende tålelig kald mye verre for kjæledyret ditt. Derfor, med to "bonus" poeng for vått vær, kan den kalde vintermorgen føles som en natt i Arktis for en liten, sensitiv pooch.

Hovedopptaket fra denne listen bør være at du må ta alt i betraktning når det gjelder kaldt vær og kjæledyr. Deres rase eller størrelse, samt de forskjellige værforholdene sammen med de lave temperaturene, kan gjøre en stor forskjell i måten de opplever forkjølingen. Bare husk, hva som kan virke som en annen vinterdag til deg, kan være en livstruende prøvelse for furballen din, så sørg for at kjæledyret ditt er trygt og varmt i dette sprø været!

Anbefalt: