Logo no.sciencebiweekly.com

Nytt Håper for Barn med Epilepsi Takket være Miniatyr Dachshunds

Innholdsfortegnelse:

Nytt Håper for Barn med Epilepsi Takket være Miniatyr Dachshunds
Nytt Håper for Barn med Epilepsi Takket være Miniatyr Dachshunds

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Nytt Håper for Barn med Epilepsi Takket være Miniatyr Dachshunds

Video: Nytt Håper for Barn med Epilepsi Takket være Miniatyr Dachshunds
Video: Gadgets, Gizmos & The New World of Syncope - Dr. Blair Grubb 2024, April
Anonim

Bilder av: Willee Cole / Bigstock

Et samarbeid mellom miniatyrhårede dachshunds og forskere har avansert forskning i en sjelden og dødelig form for epilepsi hos barn og hunder.

Denne spesielle form for epilepsi kalles Lafora sykdom. Det er en sjelden type epilepsi, men det er alvorlig. Hvert år diagnostiseres rundt 50 barn med denne sykdommen, og det er en ganske dårlig diagnose som skal gis. Det er en progressiv sykdom uten nåværende kjent kur. Beslag øker, og pasienten vil sannsynligvis fortsette å lide av demens og miste evnen til å gå.

Så hvor kommer dachshunds inn i det?

Miniatyr wirehaired dachshunds er faktisk utsatt for denne sjeldne tilstanden, og 27 av dem var en del av denne studien. Så det er fornuftig å studere sykdomsprogresjonen i disse hundene, i håp om å oppdage noe nytt som kan føre til en kur for Lafora sykdom.

Relatert: Hva er Cushing's sykdom hos hunder?

Hva oppdaget de?

Ved å følge sykdomsprogresjonen i dachshunds kunne de tidlige tegn på sykdommen identifiseres. Tegn som aggresjon, panikkanfall, muskelkontraksjoner og fokale anfall var noen av tegnene som ble oppdaget hos hundene. Dette betyr at Lafora sykdom nå kan diagnostiseres enda tidligere hos barn. Denne nyskapende forskningen har virkelig presset arbeidet videre mot en effektiv behandling av denne ekkel sykdommen.

Relatert: To-legged Dachshund får 3D-trykt rullestol [Video]

Det er også flott nytt for dachshunds

Når menneskelige medisinske forskerteam opptar veterinærforskning, er det dobbelt fordelene. Fremskritt kan gjøres for å hjelpe de unge med sykdommen, men selvfølgelig kan all denne forskningen være svært gunstig for dyrmedisin også, og i dette tilfellet har det virkelig vært.

Under disse studiene ble det identifisert en hund genetisk mutasjon som var ansvarlig for Lafora sykdom. Dette har ført til en bevissthetskampanje og testing av Lafora sykdom hos avlsdyr. På bare fem år har det vært en fantastisk effekt. Tidligere var risikoen for at en dachshund valp ble født med Lafora sykdom 55%. Disse dager har dette blitt redusert til mindre enn 5%!

Dette er kjempebra nyheter. Mindre valper må lide av denne fryktelige sykdommen, og så er det mindre hjertesorg for hundeiere.

Anbefalt: