Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Hunder Helicopter-Moms Raise Guide Dog Dropouts

Innholdsfortegnelse:

Studie: Hunder Helicopter-Moms Raise Guide Dog Dropouts
Studie: Hunder Helicopter-Moms Raise Guide Dog Dropouts

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Hunder Helicopter-Moms Raise Guide Dog Dropouts

Video: Studie: Hunder Helicopter-Moms Raise Guide Dog Dropouts
Video: The Most Stressful Thing the Body Can Experience 2024, April
Anonim

Bilder av: bobbymn / Bigstock

Tror hunden din har det som trengs for å være en guidehund? Ny forskning viser at valper med mødre som svinger over dem, trenger ikke å bruke!

En ny studie fra forskere ved University of Pennsylvania har funnet ut at pupper som er "coddled" av sine mødre, er mer sannsynlig å mislykkes av guide hund trening. Det er riktig … hvis en valp ikke gjør kuttet i guidehundeskolen, vil den ha den vitenskapelige bakgrunnen for å klandre sin fattige overoppdragende mor!

Lead forfatter av studien Emily Bray sier at valper trenger modering, men det viser seg at valper hvis mødre har mer av en "paws off" tilnærming med sine unge, viser seg å være bedre egnet til å passere guidehund trening svømmende.

Relatert: Ny enhet tillater blinden å overvåke deres guide hund

Nittiåtte valper ble fulgt fra fødselen til voksenlivet. Forskerne fant at valper som var begunstigede av "mer intens" trening tidlig i livet hadde en høyere sannsynlighet for å unnlate ut av treningsprogrammer. Mer, hvor mødre pleide på måter hvalpe måtte utøve større innsats for å få melk? Disse valpene var vanligvis mer vellykkede i lydighet og trening enn sine kolleger som ikke måtte jobbe så hardt.

Teamet fant også at valper som hadde mer involvering fra sine mødre, syntes å ha mindre dyktig problemløsende evne, utholdenhet og til og med utvist mer angst når de var i nye situasjoner enn de som ikke hadde så mye engasjement i mødre.

Studien så på valper som ble holdt i barnas bassenger lined med håndklær og bestemte seg for at de mer involverte mødrene var de som pleide å være i bassenget med valpene, slikke og grooming med dem. De mindre involverte mødrene syntes å ha en mer stand-back-tilnærming, bruke mindre tid i bassenget med sine valper og utvise mindre interaksjon.

Og mens du kanskje tror, "Men de som mødre tok en aktiv interesse for sine pupper, bør bli bedre justert!" (Og du kan være riktig), er det viktig at en guidehund har liten angst, utmerket problemløsende evne og viktigst, lydighet og utholdenhet.

The Seeing Eye
The Seeing Eye

De fant at hunder som mødre satt eller stod mens de pleide, oppmuntret faktisk ungene til å jobbe hardere for det de ønsket (melk) enn i forhold til de som hadde sine foreldre på sine valper til sykepleier. Valpene som måtte jobbe for maten var mer sannsynlig å fullføre veiledningshundet trening med hell.

Image
Image

Relatert: B.C. Lawmakers Crack Down på Guide Dog Impersonators

Seeing EyeBray mener at utfordringene til tidlig selvforsyning kan bedre forberede valpene til arbeidet de må gjøre som guider, og gir seg til å få valper brukt til slike utfordringer. Hun mener også at ofte hunder oppdrettet for å være guide hunder er fra høypresterende raser, slags krem av avlinger. Genetisk kan det hende at noen hunder bare er forutsetninger for å avle en valp som er bedre egnet til å utføre suksess i et treningsprogram. Hun sa at for å virkelig teste den teorien, ville valpene måtte byttes slik at sanne morsmål kunne måles.

For øyeblikket, siden det er viktig å ha akkurat den rette ferdigheten som en guidehund, kan denne informasjonen hjelpe de som ønsker å avle og trene guidehunder, spesielt ettersom de ser etter autentiske traineer.

Og viser en kraftig leksjon for de av oss med barn også - et lite kontrollert grus gjør aldri annet enn å bygge karakter!

[Kilde: NPR]

Anbefalt: