Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Discovery Made to Genetic Link in Dog Disc Disease

Innholdsfortegnelse:

Studie: Discovery Made to Genetic Link in Dog Disc Disease
Studie: Discovery Made to Genetic Link in Dog Disc Disease

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Discovery Made to Genetic Link in Dog Disc Disease

Video: Studie: Discovery Made to Genetic Link in Dog Disc Disease
Video: Hva Skjedde Før Historien? Menneskets Opprinnelse 2024, April
Anonim

Bilder av: Alena Kravchenko / Shutterstock

Disk sykdom, kjent som kondrodystrofi, hos noen raser er en vanlig årsak til ryggsmerter og lammelse. Ny forskning nå kan endre den forståelsen.

Forskere fra University of California, Davis, tror de har oppdaget en genetisk mutasjon som spenner over raser og er ansvarlig for kondrodystrofi. Kondrodystrofi er ansvarlig for ryggsmerter, lammelse i bakre ledd og til og med gå uendelig og er hyppigst funnet hos hunder som har kortere ben. Dachshunds, Pekingese og franske bulldogger er ofte ofre, og til nå har veterinærer ikke klart å bestemme en bestemt sak.

Relatert: Hvordan lindre din hunds ledsmerter

Veterinær genetiker Danika Brannasch er seniorforfatter av studien og sa at hunder som har intervertebral disksykdom (IVDD), er 50 ganger mer sannsynlig å ha en genetisk mutasjon som virker utrolig korrelert med disk sykdom. Hun mener at identifikasjonen av dette genet er det første trinnet i å eliminere tilstanden hos hunder i fare for sykdommen.

Bannasch er også oppdretter av Nova Scotia duck tolling retrievers og sier hun er fascinert av de forskjellige former og raser av hunder. Med hennes kollega UC Davis veterinær nevrolog Pete Dickinson observert de at korrelasjon av hundens former og sykdommer ofte er tydelig i nevrologiklinikken. Dickinson sa at IVDD er mest sett i hans nevrologiske klinikk, og at herniation av unormale plater kan føre til lammelse hos hunder.

Mer behandling for de hundene er kostbar, og ofte ikke overkommelig for mange dyreeiere. Dickinson sa at det er forferdelig ubehagelig for kjæledyr, og tar toll på kjæledyrfamilier.

Forskningen begynte med toller rasen, spesielt de med kortere ben. Hun fant en signifikant forskjell på kromosom 12 som så ut som det kan være knyttet til langvarig beinvekstabnormalitet. De så på andre riker som hadde samme DNA-sekvens i den regionen, og fant at beagles, spaniels og dachshunds også hadde denne kromosom 12 forskjellen. De raser er også kjent for å ha kondrodystrofiske forhold.

De fortsatte å se på DNA fra en rekke hunderaser og så at i mange av rasen med kondrodystrofe problemer og deretter så etter den faktiske mutasjonen på genomet. Etter omfattende undersøkelser og combing av de genetiske sekvensene i de raser, fant de tilstedeværelsen av en FGR4 retrogene innføring. Bannasch sa at hun følte at de fant en nål i høstaket da de fant den.

Relatert: Gå ut for å teste DNA i hunder for mulige fremtidige sykdommer

FGF4-retrogenet er sentralt for molekylær utvikling. Hos mennesker, når FGF3R er mutert (det er reseptoren for FGF4 retrogene), kan dvergen oppstå. Forskerne mener at denne leveransen kan bidra til å redusere risikoen for disk sykdom, og kan til og med være en modell for å se på degenerativ disk sykdom hos mennesker.

Bannasch sier at hun er begeistret over å kunne muligens redusere smerte og lidelse hos dyr, og ønsker å se mer ut i forekomsten av retrogene i de berørte rase, slik at flere kan sees på med hensyn til å avlekke tilstanden.

Anbefalt: