Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Dog-Speak forbedrer bindingen mellom hunder og mennesker

Innholdsfortegnelse:

Studie: Dog-Speak forbedrer bindingen mellom hunder og mennesker
Studie: Dog-Speak forbedrer bindingen mellom hunder og mennesker

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Dog-Speak forbedrer bindingen mellom hunder og mennesker

Video: Studie: Dog-Speak forbedrer bindingen mellom hunder og mennesker
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, April
Anonim

Bilder av: Branislav Nenin / Shutterstock

Eksperter ved University of York i Storbritannia har funnet ut at bruk av "hundesprek" når du snakker med pooch er en viktig del av å skape bindingsprosessen mellom mennesker og deres valper.

Så, selv om jeg ikke er en forsker, kan jeg ikke si at dette er nyheter for meg! Jeg har alltid vært en av de "irriterende" menneskene som hadde "baby-talk" med alle kjæledyrene mine.

Det viser seg at forskere ved University of York tror jeg har vært på rette spor, sier at kommunikasjon med hunder på en måte som ligner på "baby-talk" med babyer og voksne, er en viktig del av bindingsprosessen mellom hund og menneskelig.

Relatert: Hvordan lære hunden å snakke

Forskerne brukte tidligere forskning som tyder på at de kommuniserer med høyere stemmer og over-spente følelser (på samme måte som menneskene gjør med babyer) ofte forbedret engasjementvalpene hadde med mennesker som grunnlag for deres teori om at denne "hundespråket" er en del av den sosiale båndprosessen mellom kjæledyr og eier.

De så på om vi gjør dette med hunder fordi vi liker å behandle dem når vi behandler menneskelige babyer / barn, eller om det virkelig var en fordel for hunder (eller mennesker) på en eller annen måte.

Dr. Katie Slocombe er fra University of Yorks avdeling for psykologi og sa at hos mennesker er spedbarnsrettet tale et spesielt talegalleri som hjelper mennesker og deres babyer til å knytte. På samme måte kan denne typen tale også ses hos mennesker og deres hunder, og er kjent som hundespekulert tale.

Hun sier at selv om det er vanlig mellom hunder og deres mennesker i vestlige sivilisasjoner, har det ikke vært mye forskning gjort som deler om det virkelig gjør forskjell hos hunder eller deres mennesker.

Voksenhunder lyttet til en voksen ved hjelp av hundespesifisert tale som "Du er en god hund" og "Skal vi gå en tur" og lyttet til en annen voksen ved hjelp av vanlig tale og ikke-hundrelatert innhold (som "jeg gikk på kino i går kveld. ").

De så på hvordan hundene ga oppmerksomhet, og deretter hva mennesket hundene ønsket å engasjere seg i.

Deretter blandet de høyttalerne med de hundedirekte tale- og ikke-hundrelaterte emnene, så vel som vanlig tale med hundrelaterte emner for å se på hva det var som hundene ble tiltrukket av - ordene eller tonefeltet.

Relatert: Studie: Hunder forstår oss når vi snakker i positive og negative toner

De fant ut at de voksne hundene foretrukket høyttalerne som brukte hundedirekt tale- og hundrelatert innhold, men da talen / innholdet var blandet opp, hadde hundene ingen preferanse. De mener dette tyder på at hundene foretrekker hundespesial og hundrelatert innhold for relevans.

Så, du går rett fram og forteller de gode guttene og jentene hvor gode de er … og vær sikker på at du bruker all den ujevn, gooey snakk du vil ha. De elsker det!

Anbefalt: