Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Hunder snakker til oss med veksler og bark

Innholdsfortegnelse:

Studie: Hunder snakker til oss med veksler og bark
Studie: Hunder snakker til oss med veksler og bark

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Hunder snakker til oss med veksler og bark

Video: Studie: Hunder snakker til oss med veksler og bark
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

Bilder av: cynoclub / Bigstock

Ny forskning har vist hva hundens foreldre alltid har kjent - hundene våre vet hvordan de skal snakke med oss gjennom bjeffer og grøfter.

Min hund er en diva. Når hun vil at du skal ha henne, kommer hun rett til deg, gir en liten liten grumble som sier, "Du vet hva jeg vil," og venter. Jeg vet akkurat hva hun vil, og som et godt trent menneske, gjør jeg det! Nå har forskningen fra Eotvos Lorand University i Ungarn oppstått troen på at hundene faktisk kommuniserer med sine mennesker ved hjelp av spesielle bark og grøfter.

Relatert: Audience Dog Program hjelper studenter overvinne frykt for offentlige taler

Studien hadde 40 frivillige lytter til forskjellige grøler som ble registrert fra 18 forskjellige hunder som gjorde forskjellige ting. Grøftene var fra hunder som var vokter maten, spilte trillekrig og møtte en truende fremmed.

Deltakerne var i stand til å tydeliggjøre hva grovprøverne innebar 63 prosent av tiden, noe som er for signifikant for å være bare sjanse, sier forskerne. Dr. Tamas Farago sa at i tillegg kvinner var bedre enn menn var på å bestemme hva de grovene betydde, spesielt når en hund var truende.

Forskerne så også på om bestemte grøft var mer gjenkjennelige enn andre. Frivilligene var i stand til å identifisere "lek" grøner 81 prosent av tiden, men mindre i stand til å gjenkjenne de to andre grøler, selv om de fortsatt anerkjente dem på riktig måte mer enn 50% av tiden.

Studien gjorde notater om beskrivelsene av grøftene. De fant ut at når hundene spilte, var lydene kortere og mindre skilt enn når hundene var truet eller aggressiv. Plassene til hver grøft var også vesentlig forskjellige, forskerne bemerket.

Relatert: Study: Dogs Respond to Baby Talk

En del av forskningen inkluderte også frivillige rangeringer, hvor de trodde hundene følte seg ved hjelp av aggresjon, frykt, fortvilelse, lykke og lekre som beskrivelsene. I tillegg til å identifisere grov sammenhenger, måtte frivillige også rangere grøfter i glidende skala i henhold til fem følelsesmessige tilstander - aggresjon, frykt, fortvilelse, lykke og leknemlighet. De tror at konteksten spiller inn i hvordan hunder bruker sine grøler, og konkluderte med at når hunder var vokter eller beskyttet, var de ærlige i deres tone og tone. Omvendt, da de spilte eller var usikker på en fremmed, produserte de grøfter som varierte i forskjellige parametre som om de var 'følte ut' situasjonene.

Likevel kunne mennesker forstå hva hunden mente, selv med variasjonen i tonehøyde og frekvens, og reagerte med passende reaksjon. Så neste gang hunden din forteller deg at hun vil ha en mage gni? Gjør det. Fordi vitenskapen sier at du vet det er det hun vil!

Anbefalt: