Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Folk mer empatisk mot hunder enn andre mennesker

Innholdsfortegnelse:

Studie: Folk mer empatisk mot hunder enn andre mennesker
Studie: Folk mer empatisk mot hunder enn andre mennesker

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Folk mer empatisk mot hunder enn andre mennesker

Video: Studie: Folk mer empatisk mot hunder enn andre mennesker
Video: På sporene av en gammel sivilisasjon? 🗿 Hva om vi har tatt feil på fortiden vår? 2024, April
Anonim

Bilder av: Goodluz / Shutterstock

Vi elsker våre kjæledyr som deres familiemedlemmer, og det er ingen hemmelighet. Forskning sier så mye at vi faktisk har en tendens til å være mer forstyrret av hundens lidelser enn vi er menneskers lidelse.

Forskere fra Northeastern University mener at mennesker har en tendens til å være mer forstyrret når vi ser hunder som lider enn selv når vi ser menneskers lidelser.

Relatert: London Dog Owner selger alt hun eier for å redde hunden hennes

Forskerne presenterte 256 studenter med falske rapporter om misbrukangrep på enten en person eller en hund. Den falske nyheten ble presentert i form av politirapporter i avisutklipp, og detaljert at offeret ble angrepet med en baseballbat, forlot ubevisst med et knust ben og mange kutt.

Elevene ble alle gitt samme rapport, med den eneste forskjellen som var offerets beskrivelse. "Offeret" var enten en en år gammel baby, en 30 år gammel voksen, en valp eller en seks år gammel hund. De ble deretter spurt spørsmål om deres følelser for offeret mens forskerne så på deres nivå av empati mot ofrene.

Leadforfatter Jack Levin antydet at deres empati ville være basert på hvor sårbar de betraktet hvert offer, og de fant at folk pleide å være mer empatisk mot hundene enn de gjorde menneskene. Empathy nivåene for valpen, den eldre hunden og babyen menneskelige var liknende, mens voksen kom inn som mindre bekymret for. Den menneskelige baby syntes å skaffe seg større bekymring enn den eldre hunden, men knapt, ifølge dataene.

Forskerne hevder dette viser at studiens emner ikke bare ser hundene sine som dyr, men som familiemedlemmer som står sammen med menneskelige barn. De tror at det kan være som en studie i forrige måned, at hundene våre bruker spesielle ansiktsegenskaper og øyebevegelser som om å kommunisere med oss, og som regel å skaffe oppmerksomhet fra oss.

Beslektet: "Fjellet mellom oss" lanserer Spoiler for å la seere vite hundens liv

Dette ville forklare hvorfor mange ofte hevder at de er mer opptatt av at hunden dør i en filmplotline enn de er menneskelige, og kan gå langt i dyrevelferd og forfølgelseskampanjer.

Anbefalt: