Logo no.sciencebiweekly.com

Tail Docking Practice forbudt av British Columbia Veterinarians

Innholdsfortegnelse:

Tail Docking Practice forbudt av British Columbia Veterinarians
Tail Docking Practice forbudt av British Columbia Veterinarians

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Tail Docking Practice forbudt av British Columbia Veterinarians

Video: Tail Docking Practice forbudt av British Columbia Veterinarians
Video: Interobserver Agreement of Canine NSTs 2024, April
Anonim

Bilder av: Andrea Arden / Flickr

College of Veterinarians of British Columbia har overveldende stemt for å forby kontroversiell praksis av hale docking og endring av hunder, hester og storfe.

Det er kontroversielt, forbudt og fordømt som en praksis fra mange land og mange veterinærorganisasjoner: hale docking og endring av hunder (som øre beskjæring) for kosmetiske formål. Nå, College of Veterinarians of British Columbia (CVBC) har sluttet seg til stemmeene som sier hale docking går imot det etiske ansvaret veterinærene må dyr.

Over 91 prosent av høgskolens medlemmer stemte for å forby bruken av dockinghunder for kosmetiske formål, og nå kommer British Columbia til å delta i Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island, Newfoundland og Labrador samt Quebec for å forby praksis og gjøre det til en kriminell lovbrudd. Høgskolen hadde allerede stemt for å forby den populære, men også kontroversielle praksisen med ørebeskjæring i fjor.

Relatert: Kutte det kort: Grunnleggende om stalldocking hos hunder

College president Dr. Brendan Matthews sa at denne avstemningen viser forpliktelsen til avansert dyrevelferd i British Columbia-provinsen. CVBC sier at det ikke bare er noe vitenskapelig bevis som støtter en medisinsk eller velferdsmessig fordel for hale docking, men at det er bevis som viser at det kan være en skadelig effekt på dyrets adferd og kommunikasjon. Mer, hale docking setter dyret i økt risiko for fantom smerte og infeksjon.

Tail docking ble opprinnelig gjort fordi den rådende tanken var at det forhindret skader i arbeidshunder, men gjennom årene vokste inn i en kosmetisk prosedyre. Dessverre er det ikke mange kennelklubber og avlsforeninger som er enige om at praksisen hovedsakelig er gjort for kosmetisk resonnement og hevder at forbudet mot docking vil fornekte den inneboende og historiske karakteren og kvaliteten til visse raser.

Relatert: Tall haler: Interessante fakta om hundens haler

Dr. Matthews sier at veterinærer som fortsetter å utøve dokken, mottar disiplinære handlinger fra høgskolen, og The Prevention of Cruelty to Animals Act gir allerede British Columbia SPCA-myndighet å undersøke og anbefale avgifter mot enhver person, inkludert lisensierte dyr som fortsetter å dokkehaler og avlskår uten medisinsk begrunnelse.

Anbefalt: