Logo no.sciencebiweekly.com

Vets advare om spredning av en farlig hund influensa stamme

Innholdsfortegnelse:

Vets advare om spredning av en farlig hund influensa stamme
Vets advare om spredning av en farlig hund influensa stamme

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Vets advare om spredning av en farlig hund influensa stamme

Video: Vets advare om spredning av en farlig hund influensa stamme
Video: Abandoned American Home Holds Thousands Of Forgotten Photos! 2024, April
Anonim

Bilder av: Javier Brosch / Shutterstock

Flere tilfeller av alvorlig hundinfluensa har blitt registrert i San Francisco, New York og Florida, og veterinærer advare om at situasjonen kan bli mye verre.

Hunderinfluensa, eller som det er mer kjent, hunderinfluensa, er en svært smittsom viral infeksjon som hovedsakelig påvirker luftveiene hos hunder. Influensaviruset kan mutere relativt raskt, og skape nye influensastammer som deretter sprer seg videre. Dessverre virker det som om dette nettopp skjer i USA, der veterinærene rapporterer en plutselig oppblåsing i hundinfluensasaker.

Ifølge New York Post, på mindre enn en måned, ble minst tre dusin hunder i Brooklyn diagnostisert med canine-influensa, og prognosen er at dette nummeret er bundet til å vokse raskt. På samme måte har dyrene i San Francisco og Florida sett en økning i hundinfluensasaker - mens situasjonen ikke er like alvorlig som i New York, anmoder de kjæledyr foreldre om å ta alle nødvendige forholdsregler.

Hunderinfluensa sprer seg raskt og enkelt, da det overføres gjennom dråper eller aerosoler som pooches utelukkende bare bjeffer, hoster eller nyser. Dette betyr at steder som doggie dagpleie, hundeparker og andre områder hvor kjæledyret ditt kan komme i kontakt med smittede hunder, bør unngås - i hvert fall til situasjonen forbedres. I tillegg advarer American Veterinary Medical Association kjæledyr foreldre at de også kan være årsaken til at viruset sprer seg og smitter deres kjæledyr. Mens kanininfluensa ikke kan overføres til mennesker, kan vi fremdeles føre viruset hjem til våre pooches ved å komme i kontakt med en smittet hund. På overflater kan viruset overleve i opptil 48 timer, på klær i 24 timer og våre hender i opptil 12 timer.

Vanlige symptomer på hundinfluensa er en vedvarende hoste, sløvhet, tap av appetitt og nese- eller okulær utslipp. Hvis du oppdager at poochen din virker rarlig, må du ta dem til nærmeste veterinær: Med riktig behandling vil din firbenet venn føles bedre på kort tid.

Anbefalt: