Logo no.sciencebiweekly.com

6 vanligste ferskvannsfiskesykdommer

Innholdsfortegnelse:

6 vanligste ferskvannsfiskesykdommer
6 vanligste ferskvannsfiskesykdommer

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: 6 vanligste ferskvannsfiskesykdommer

Video: 6 vanligste ferskvannsfiskesykdommer
Video: ДЖАКАРТА, Индонезия: Очаровательный Кота Туа, старый город | Vlog 2 2024, April
Anonim

Bilder av: Grigory Pil / Bigstock

Som alle andre kjæledyr er fisk utsatt for sykdom. Hvis du har en tank, vær på utkikk etter disse seks vanlige ferskvanns sykdommene.

Nøkkelen til å holde akvariet fisken lykkelig og sunn er å opprettholde høy vannkvalitet i tanken din. Den beste måten å gjøre dette på er å holde seg oppdatert med rutinemessige vedlikeholdsoppgaver som vannendringer og vanntesting. Selv om du gjør ditt beste for å holde tanken ren, er det likevel en sjanse for at fisken din blir syk. Vær forberedt - lær å identifisere og behandle vanlige ferskvannsfiskesykdommer, slik at du vet hvordan du skal håndtere situasjonen hvis den oppstår.

Seks vanligste ferskvannsfiskesykdommer

Akvariefiske sykdommer tar mange forskjellige former, og noen er mer vanlige enn andre. Her er de seks vanligste ferskvannsfiskesykdommene du møter:

Ich: Det formelle navnet på denne sykdommen er Ichthyophtirius, etter de små hvite parasittene som er ansvarlige for infeksjonen. De ser ut som små hvite prikker på finnene, gjellene og kroppene av smittet fisk. Denne sykdommen er utrolig smittsom, og det er generelt forårsaket eller forverret av dårlig vannkvalitet. Det første trinnet i behandlingen er å forbedre vannkvaliteten, da kan du dosere tanken din med en kjøpt medisin eller akvariumsalt for å drepe parasitten.

Relatert: Ich eller White Spot-sykdom: Årsaker, symptomer og behandling

  1. Fin Rot: Dette er en bakteriesykdom som kan spise bort i fiskens finner, hvis de holdes i overfylte eller uhygieniske forhold. Antibiotika medisiner eller medisinert mat kan brukes til å behandle denne tilstanden, men reduserer stress og forbedrer vannkvaliteten er viktigere i kampen mot dette bestemte problemet.
  2. Ammoniakforgiftning: Denne tilstanden oppstår når ammoniakknivåene i tanken din stiger for høyt, vanligvis som følge av utilstrekkelige gunstige bakterier. Fiske med ammoniakkforgiftning utvikler røde, betente gyllene, og de kan bli observert gisende på tankoverflaten for luft. Den beste behandlingen for denne tilstanden er å forbedre vannkvaliteten ved å bruke et grusvakuum for å utføre en vannforandring på 50% til 60% din tankvolum.
  3. Ankerorm: Dette er en annen parasittisk sykdom forårsaket av små røde ormlignende tråder (ormer) som kommer fra kroppen av den smittede fisken. Fisk med anker ormer kan ofte observeres å skrape sine kropper på tankflater. Behandlingsmuligheter inkluderer antiparasittiske medisiner som Formalin eller Clout.

Relatert: Hvordan håndtere stress i akvariefisk

  1. flukes: Flukes er små flatmask som finnes i de fleste akvarier, men de blir ikke et problem før vanntilstanden avtar og fisk blir stresset. Symptomer inkluderer fisk som skraper på tankoverflater, rask gillbevegelse, rødhet og blekhet. Denne tilstanden kan behandles med antiparasittiske medisiner og forbedringer i vannkvaliteten.
  2. dropsy: Dropsy er faktisk et tegn på sykdom og ikke en sykdom i seg selv. Denne tilstanden oppstår når kroppen av den infiserte fisken blir oppblåst som følge av væskeakkumulering på grunn av nyreinfeksjon. Forbedringer i vannkvalitet er nøkkelen til å behandle denne sykdommen, og antibiotika kan også være nyttig.

Hvis du er seriøs om å holde akvariet fisken i sin beste form, sørg for å ta deg tid til å lære om ferskvannsfiskesykdommer som mest sannsynlig slår på tanken din. Jo mer du vet, jo mer forberedt vil du være i tilfelle at fisken din blir syk, og jo raskere vil du kunne gi dem den behandlingen de trenger for å få full utvinning.

Anbefalt: