Logo no.sciencebiweekly.com

FDA Reissues Advarsel om Noise Aversion Drug Sileo

Innholdsfortegnelse:

FDA Reissues Advarsel om Noise Aversion Drug Sileo
FDA Reissues Advarsel om Noise Aversion Drug Sileo

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: FDA Reissues Advarsel om Noise Aversion Drug Sileo

Video: FDA Reissues Advarsel om Noise Aversion Drug Sileo
Video: Alle mot En 2024, April
Anonim

Bilder av: Patrick H./Shutterstock

US Food and Drug Administration er advarsel veterinærer og kjæledyrseiere om Sileo, et populært legemiddel foreskrevet for lydaversjon hos hunder, da det er potensial for utilsiktet overdosering.

Sileo har blitt markedsført de siste to årene som en reseptbelagte gel som gis til hunder for å lindre angst og lider av høye lyder som tordenvær eller fyrverkeri. Siden utgitt i mai 2016 har US Food and Drug Administration dokumentert 54 bivirkningsrapporter relatert til overdoser av Sileo hos hunder, og FDA har omlagt en advarselsrådgivning til veterinærer og kjæledyrseiere.

Relatert: Holde hunden din trygg i tordenvær

Den opprinnelige advarselsrådgivningen kom ut i mai 2017, men siden den første rådgivningen varsler FDA at det fortsatt er stor bekymring for overdosering av legemidlet da produktets ringstoppmekanisme ikke alltid låser riktig ved den tiltenkte dosen. Dette har resultert i ytterligere 26 utilsiktede overdoser hos hunder siden den rådgivende i 2017, og FDA ønsker at alle forskrivende veterinærer og brukere av stoffet skal være mer oppmerksomme på den potensielle overdosen.

Når du bruker stoffet, er det avgjørende at sprøyten er ordentlig låst før dosering og administrering til kjæledyr. Hittil er det ikke rapportert om hundedød

Tegn på overdosering inkluderer sløvhet, søvnighet, sakte hjertefrekvens, bevissthetstank, grunn pust eller pustevansker og svekket balanse og koordinering. Sileo er et populært stoff gitt i løpet av denne tiden av året som mange lokalsamfunn holder fyrverkeri for å feire, og hundeiere ønsker å holde hundene deres rolige og angstfrie.

Zoetis, produsentene av Sileo, har elektroniske ressurser tilgjengelig for veterinærer og kjæledyrseiere for å vise riktig drift av sprøyten i detalj. Hvis kjæledyrseiere føler at det er mulig overdose av medisinen, bør de umiddelbart konsultere sine dyreliv.

Relatert: Hundens støyforstyrrelser er slått av med ThunderShirt

Det er svært viktig for kjæledyrets eiere og veterinærer å forstå hvordan man skal bruke sprøyten riktig før administrering av legemidlet. Veterinærer bør være oppmerksomme på muligheten for en utilsiktet overdose og gi riktig utdanning til hundeeiere før de foreskriver medisinen.

Zoetis har gitt online ressurser for å demonstrere riktig drift av Sileo sprøyten i detalj for både veterinærer og hundeiere.

Anbefalt: