Logo no.sciencebiweekly.com

Er din angst smittsom mot hunden din?

Innholdsfortegnelse:

Er din angst smittsom mot hunden din?
Er din angst smittsom mot hunden din?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Er din angst smittsom mot hunden din?

Video: Er din angst smittsom mot hunden din?
Video: Такие секреты уже все забыли, но их стоит знать! Полезные советы на все случаи жизни! 2024, April
Anonim

Bilder av: Valentina Karavaeva

Føler seg engstelig? Da er det en god mulighet for at hunden din også føler det. Slik forteller du om hunden din føler seg engstelig og hva du kan gjøre med det.

Angstlidelser påvirker mer enn 40 millioner voksne, noe som gjør dem til den vanligste formen for psykisk lidelse i USA. Like vanlig som det er angst, er svært underbehandlet rett og slett fordi mange ikke klarer å søke behandling. Hvis du tror at du er den eneste som blir påvirket av din angst, tenk igjen - det kan også påvirke hunden din. Fortsett å lese for å finne ut hvordan.

Relatert: Hvordan du kan Spot True Separation Angst i hunden din

Kan hunder få angst? Hvordan ser det ut?

Mens hunden din sannsynligvis ikke har et stort forretningsmøte for å forberede seg eller besøke sin svigermor for å bekymre seg, betyr det ikke at han ikke er i stand til å være engstelig. Angst er en naturlig reaksjon på stress i både mennesker og dyr, så, hunden din kan få angst. Men hva ser angst egentlig ut som hos hunder? Her er noen symptomer:

  • Økt vokalisering (hyppig bjeffer, klynker eller hylende)
  • Økning i aggressiv atferd
  • Hyppig underdanig atferd (viser sin mage)
  • Økning i clinginess
  • Risting eller skjelving
  • Å ha ulykker i huset
  • Selvlemmende oppførsel (slikker eller tygger på huden)

Enhver plutselig forandring i hundens oppførsel kan potensielt skyldes angst. Dette betyr at du må bruke nok tid med hunden din til å vite hva som er "normalt" for ham. Hvis du oppdager en plutselig forandring i hundens oppførsel, vil du kanskje ta ham til veterinæren.

Relatert: 5 stressfrie måter å håndtere hundeseparasjonsangst

Hvordan blir hundene engstelige?

Hunder har en måte å vite når eieren er i smerte. Tenk på en tid da du ble skadet eller opprørt - hvor lang tid tok det for at hunden din skulle komme og finne sin vennskap? Hunder er svært følsomme for menneskelige følelser, og i noen tilfeller begynner de å ta på seg disse følelsene selv. Dette skjer noen ganger med angst. Hunden din ser etter deg for tegn på hvordan du reagerer på verden.

For å gi deg et eksempel, vurder prosessen med å sosialisere en valp. Når du avslører valpen til så mange nye ting som mulig, lærer du ham at verden er et morsomt og spennende sted. Selv om han først er litt nervøs, ser han at nye ting ikke gjør vondt, og dette hjelper ham med å utvikle seg til en veljustert voksenhund. Nå, hvis du gikk gjennom samme prosess, men du coddled valpen hver gang han ble nervøs, ville du lære ham at han hadde rett til å føle den måten, og han ville være nervøs neste gang han stod overfor den samme opplevelsen.

Dette er hvordan angsten din er smittsom mot hunden din. Når du projiserer følelser av angst, nervøsitet og frykt, vil hunden din hente opp de følelsene. Han kan ikke forstå hva de er eller hvorfor de skjer, men det kan føre til at han blir mer nervøs og fryktelig. Din angst kan også påvirke hunden din på andre måter, forstyrre evnen til å ta vare på ham, ta ham på tur eller tilbringe mye tid med å leke med ham.

Angstlidelser er ingen latter. Hvis du sliter med angst, snakk med legen din om behandlingsmuligheter. Hvis du ikke kan mønstre styrken til å gjøre det for deg selv, gjør det i det minste for hunden din.

Anbefalt: