Logo no.sciencebiweekly.com

Kan hunder få kviser?

Innholdsfortegnelse:

Kan hunder få kviser?
Kan hunder få kviser?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Kan hunder få kviser?

Video: Kan hunder få kviser?
Video: Strawberry Banana Smoothies | Magic Bullet | WinterpegAngel | Canada 2024, April
Anonim

Bilder av: stryjek / Bigstock

Er Spot å få flekker han burde ikke være? Hunder kan få de irriterende bumlene, og mens de ikke er en trussel for helsen, kan de være irriterende for huden.

Hvis du tenker tilbake til tenårene, kan du huske å slite med akne. Forhåpentligvis har dine blemishes nå gått bort, men du kan se dem på et uventet sted - på hunden din. Det er riktig, hund akne er en ting, og det kan være en smertefull eller irriterende tilstand. Fortsett å lese for å lære mer om kviser hos hunder og hva du kan gjøre med dem.

Relatert: Hvorfor ikke bruke Human Shampoo på hunden din?

Forståelse av akne hos hunder

Akne hos hunder utvikler seg når hårsekkene blir irritert. Det er mest sett hos hunder mellom 5 og 8 måneder, og det går vanligvis bort når hunden når 1 år. Også kjent som hake pyoderma eller muzzle folliculitis, akne hos hunder dannes vanligvis på haken, nesen og rundt leppene. I sjeldne tilfeller kan det også forekomme under halen eller på hundens flanker. Pimples utvikler seg vanligvis som harde, rødlige-lilla områder av hevet hud, men når bakterier kommer under overflaten kan det føre til utvikling av whiteheads eller kviser fylt med pus. Andre symptomer på akne hos hunder inkluderer:

  • Mild skabb av huden
  • hudormer
  • Rødhet eller hevelse i hårsekkene
  • Små forhøyede hudlesjoner (papiller)
  • Forhøyede, pus-fylte lesjoner (pustler)
  • Dyp, betent pusfylte lesjoner (furunkulose)
  • Blister på huden
  • Smerte av det betente området
  • Arring eller fortykkelse / herding av hudskader

Relatert: Topp 5 beste kosttilskudd for tørr hud på hunder

I milde tilfeller av hund akne, opplever hunden ikke mye ubehag. Når kviser sprer seg og blir fylt med pus, kan det imidlertid være irriterende eller smertefullt. Dessverre er den underliggende årsaken til hunden akne dårlig forstått, noe som gjør forebygging vanskelig. Mange veterinærer tror at akne er et resultat av en bakteriell infeksjon, og at den kan være sekundær til noe slags traumer eller en annen utløser. Andre antyder at det kan være en genetisk predisponering for hundakne eller at hormoner spiller en rolle i utløsningen av utviklingen, siden det primært påvirker valper.

Hva kan du gjøre om dem?

Det primære målet for behandling for hundakne er å lindre hundens smerte og ubehag, hvis det er noen. Det neste målet er å løse eventuelle primære eller sekundære bakterielle eller soppinfeksjoner som kan bidra til problemet. Det tredje målet er å kontrollere og forebygge gjentakende utbrudd. Behandlingsmuligheter for hundakne varierer avhengig av hvor alvorlig og kronisk tilstanden er.

I milde tilfeller er det rengjøringsområdet med benzoylperoksid en gang daglig det beste alternativet. Når akne er løst, kan området rengjøres en gang i uken for å hindre gjentakelse. I mer alvorlige tilfeller kan antiinflammatoriske medisiner påføres topisk for å redusere betennelse og infeksjon. Orale antibiotika kan anbefales i tilfeller der antibiotikaresistente bakterier er infeksjonskilden. I noen tilfeller kan det til og med være nødvendig å biopsiere området for å bestemme det beste og mest effektive behandlingsforløpet.

I de fleste tilfeller er prognosen for hundakne utmerket - de fleste hundene gir full utvinning. Det er også ganske vanlig at tilfeller av hund akne spontant løser seg selv når hunden når modenhet. I andre tilfeller kan hunden imidlertid kreve livslang behandling med kremer, kremer eller salver, men heldigvis er disse behandlingene enkle å administrere.

Anbefalt: