Logo no.sciencebiweekly.com

Doggie Depression: Forstå Depresjon hos hunder

Innholdsfortegnelse:

Doggie Depression: Forstå Depresjon hos hunder
Doggie Depression: Forstå Depresjon hos hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Doggie Depression: Forstå Depresjon hos hunder

Video: Doggie Depression: Forstå Depresjon hos hunder
Video: Dehydrating Fruit Snacks for my Dog! Healthy Single Ingredient Treats #dog #shorts 2024, Kan
Anonim

Bilder av: mexitograf / Bigstock

Til tross for deres lykkelige temperament er depresjon hos hunder et anerkjent medisinsk problem. Her er hva du skal se etter om din pooch har doggie depresjon.

For mange mennesker er det dager hvor du ikke har vilje til å komme seg ut av sengen - det kan også være dager når du mister interessen for de tingene du en gang likte. Depresjon er en vanlig tilstand blant mennesker, og det kan også påvirke hunder. Ikke bare kan depresjon påvirke hundens humør, men det kan også påvirke sitt aktivitetsnivå og matvaner, så det er ikke noe du bør overse.

Symptomer på depresjon hos hunder

Når hunden din ikke trives, kan han ikke bare åpne munnen sin og fortelle deg - det er din jobb som hundeier å gjøre deg kjent med hundens "normale" oppførsel, slik at du raskt kan identifisere et problem hvis noe endres. Depresjon påvirker ulike hunder på forskjellige måter, men atferdsendringer er de største indikatorene. Noen av de vanligste symptomene på doggie depresjon inkluderer:

Sløvhet / tap av interesse: Hvis hunden din ikke lenger synes å nyte sin engang favoritt leker eller aktiviteter, kan han bli deprimert. Dette symptomet kan også manifestere seg i form av sløvhet eller et generelt deprimert utseende.

Relatert: Topp 10 hunder som bidrar til å bekjempe depresjon

Endringer i spisevaner: Når en hund er deprimert, vil han ofte begynne å spise mindre og kan til og med nekte mat helt. I sjeldne tilfeller vil det motsatte skje - en hund som vanligvis spiser lett, blir plutselig rasende.

desorientering: Hvis hunden din ser ut til å være tapt eller vandrer fra rom til rom, kan det være et tegn på depresjon. Hunden din kan også mislykkes i å engasjere seg i vanlig hilsen atferd når folk kommer til huset.

Endringer i sovevaner: I tillegg til endringer i matvaner, forårsaker depresjon også ofte endringer i søvnvaner for hunder. Hvis hunden sover mer enn vanlig (spesielt når den er paret med sløvhet), kan det være et tegn på depresjon.

Relatert: Bare hva legen har bestilt: Helsemessige fordeler av katter

Økt frekvens av ulykker: Hvis din velutdannede hund plutselig begynner å ha ulykker i huset, er det sannsynligvis en indikasjon på et problem. Dette er spesielt sannsynlig å være et problem hvis det er parret med endringer i spise- og drikkvaner.

Destruktive oppførsel: I noen tilfeller blir hunde med depresjon mer aggressiv, eller de utvikler destruktiv oppførsel som å tygge. Hvis hunden din er normalt rolig, men plutselig blir han ødeleggende, kan det være fordi han ikke får nok mosjon og han har blitt deprimert som et resultat.

Diagnose og behandlingsalternativer

Den beste måten din veterinær vil kunne diagnostisere hunden din med depresjon er ved en observasjon av symptomer. Du må holde nøye på hunden din og ta merke til når symptomene først begynte å manifestere og hvordan de har utviklet seg. Behandlingsmuligheter for depresjon hos hunder varierer. I noen tilfeller vil hunden komme ut av depresjonen selv hvis du gjør en innsats for å være mer oppmerksom på ham og friste ham med nye leker og spill. For noen hunder kan det imidlertid være nødvendig med antidepressiva medisiner som Prozac. Sørg for å snakke med din veterinær om behandlingsmuligheter - ikke administrere medisiner uten godkjennelse av dyrlegen din fordi dosering for hunder er forskjellig for mennesker. Du vil også sørge for at hundens symptomer ikke skyldes noen form for underliggende medisinsk problem.

For en hundesjef er det ikke noe mer hjerteskjærende enn å se hunden din uvel. Depresjon hos hunder er et reelt og seriøst problem som ikke bør overses. Hvis du mistenker at hunden din lider av depresjon, så søk veterinærhjelp så snart som mulig for å få hunden din tilbake på banen til velvære.

Anbefalt: