Logo no.sciencebiweekly.com

Har jeg en feit hund? Hvordan å si om hunden din er overvektig

Innholdsfortegnelse:

Har jeg en feit hund? Hvordan å si om hunden din er overvektig
Har jeg en feit hund? Hvordan å si om hunden din er overvektig

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Har jeg en feit hund? Hvordan å si om hunden din er overvektig

Video: Har jeg en feit hund? Hvordan å si om hunden din er overvektig
Video: 7 лайфхаков с ГОРЯЧИМ КЛЕЕМ для вашего ремонта. 2024, April
Anonim

Bilder av: savytska / Bigstock.com

Ser rumpa meg stor i denne kragen? Her er noen tips for å håndtere en feit hund.

Hunder er kjent for å være spøkelsesfulle eaters - uansett hvor godt du spiser dem, ser de alltid ut til å være sulten. Dette er tilfelle, det er lett å gi hunden ekstra godbiter og snacks om dagen. Tross alt vil en liten matbit mellomtiden ikke gjøre noen skade … ikke sant? I virkeligheten legger de små snacksene raskt opp, og før du vet det, har du en feit hund på hendene dine

Fare for fedme for hunder

Fedme er en vanlig og alvorlig tilstand hos hunder. Det kan føre til mobilitetsproblemer, leddskade, hjertesykdom, økt blodtrykk, diabetes og andre helseproblemer. Det er anslått at så mange som 25 prosent av overvektige hunder utvikler noen form for alvorlig felles komplikasjon. Hvis hunden din er overvektig, må hans bein og ledd virke ekstra hardt for å understøtte den vekten som legger stor belastning på kroppen. Jo mer overvekt hunden din er, desto mer risikofylt er han for å utvikle diabetes - denne tilstanden er håndterlig, men det har stor innvirkning på hundens livskvalitet. Andre konsekvenser av fedme hos hunder kan omfatte pustevansker, nedsatt treningstoleranse, varmeintoleranse, fordøyelsessykdommer og nedsatt immunfunksjon.

Scoring din hunds kropp

På samme måte som du kan bruke BMI til å bestemme det sunne vektområdet for kroppen din basert på vekt og høyde, er det også måter å score hundens kroppsvekt. Hundene vurderes på en skala fra 1 til 9 hvor 1 er veldig tynn, 5 er Ideell, og 9 er overvektige. For å bestemme hundens kroppsscore må du utføre et sett med enkle kontroller som vist nedenfor:

  1. Føl hundens ribber: det kan være et lag med fett over dem, men du bør fortsatt kunne føle individuelle ribber. Hvis hundens ribber stikker ut, er han for tynn - hvis du ikke føler dem, er han overvektig.
  2. Sjekk bunnen av hundens hale: Det bør være et lite lag med fett, slik at området er glatt. Hvis beinene rager ut, er hunden din for tynn - hvis du ikke kan føle beinene, er han overvektig.
  3. Føl for andre benete fremspring som skuldre, hofter og ryggrad. Hvis beinene rager ut, er hunden din for tynn - hvis du ikke kan føle beinene, er han overvektig.
  4. Se kjæledyret ditt ovenfra for å vurdere kroppsformen: han burde ha en definert midje like bak ribbenene. Hvis midjen er veldig ekstrem, er hunden din for tynn - hvis det ikke er midje eller om baksiden av ribben er bredere enn hofter, er hunden din overvektig.
  5. Se på kjæledyret ditt fra siden for å se om han har bukhinne: Området bak ribbenene skal være mindre i diameter enn diameteren på brystet. Hvis tuckingen er ekstrem, kan han være for tynn. Hvis det ikke er noen tuck, er hunden overvektig.

Hjelper hunden din til å miste vekt

Hvis du etter at du har gjort denne kontrollen, føler at hunden din er overvektig, er ditt første skritt å ta ham til veterinæren. Veterinæren din vil utføre en undersøkelse for å se om hundens vekt har ført til andre medisinske komplikasjoner, og han vil hjelpe deg å starte hunden din på et vekttapsprogram. Du må kanskje bytte hunden til en Vektkontroll hundematmatformel, og du vil definitivt måtte overvåke hvor mye han spiser. Oppfordre din fete hund til å engasjere seg i milde øvelser på en daglig basis - noe som ikke vil presse hans bein eller føre til at han puster ut - vil også hjelpe. Å hjelpe hunden til å gå ned i vekt vil ta tid, men så lenge du er dedikert og konsistent, kan den oppnås.

Det er ditt ansvar å sikre at din fete hund opprettholder en sunn kroppsvekt. Det er ikke veldig vanskelig å gjøre, så lenge du overvåker hundens kosthold og aktivitet, men det kan gjøre forskjellen mellom liv og død for kjæledyret ditt.

Anbefalt: