Logo no.sciencebiweekly.com

7 grunner til at det er viktig å sosialisere hunden din riktig

Innholdsfortegnelse:

7 grunner til at det er viktig å sosialisere hunden din riktig
7 grunner til at det er viktig å sosialisere hunden din riktig

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: 7 grunner til at det er viktig å sosialisere hunden din riktig

Video: 7 grunner til at det er viktig å sosialisere hunden din riktig
Video: Brett Eldredge - "Love Someone" (The Edgar Cut) 2024, April
Anonim

Bilder av: NYPhotoboy / Bigstock

Tenk på det som nettverk for hunder! Din hund trenger å komme seg ut, møte nye mennesker, og oppleve nye steder.

Som en eier av hunden er det ditt ansvar å slå din lilla lille valp til en dyktig og lydig voksen hund. Men sosialisering handler om mer enn bare å sørge for at hunden din hilser husets gjester uten å banke dem over i spenning; Det er også avgjørende for hans mentale og følelsesmessige velvære. Her er de øverste sju grunnene til at det er viktig å sosialisere hunden din - spesielt fra en ung alder.

  1. Valper er svært inntrykksfulle. Hunder er mest inntrykk som valper, spesielt i løpet av de første tre til seks månedene av livet. Tidlig sosialisering har størst effekt på en valp, og den kan forme ham til hvem han vil være som voksen.
  2. Redusere frykt og angst. På sitt mest grunnleggende nivå, sosialiserer valpen din bare med å utsette ham for nye ting. For en valp er hele verden ny, men det er også spennende. For en voksen hund kan nye opplevelser være skremmende. Hvis du sosialiserer valpen din mens han fortsatt er ung, lærer han å nyte nye erfaringer og håndterer dem rolig. Hvis du ikke sosialiserer hunden din, kan han være redd for nye mennesker og skremt av ukjente situasjoner.

Relatert: Lær din hund noen klasse i valpebarn

  1. Bedre veterinære eksamener. Å gå til veterinæren kan være litt skremmende for en hund, spesielt de første gangene, men det bør ikke være en traumatisk opplevelse. Sørg for at valpen din første veterinær besøker tidlig, gjør alle dine fremtidige veterinærbesøk mindre stressende.
  2. Flere alternativer for trening. Hvis hunden din ikke er riktig sosialisert, kan han være redd for steder eller situasjoner der han kan møte andre hunder, som hundeparken. Denne frykten kan alvorlig begrense mulighetene for trening, og hvis hunden din ikke får nok mosjon, kan det ha en alvorlig skadelig effekt på helsen.

Relatert: The Emily Post Guide til riktig Dog Park Etiquette

  1. Mindre stress hos groomer. Hvis hunden din har en lang eller krøllete strøk, kan det være nødvendig med regelmessige grooming-økter. Når du tar valpen inn for sitt første grooming besøk mens han er ung, vil han sørge for at han blir vant til ting som å ha neglene trimmet, pelsbørstet og ta et bad.
  2. Redusert hundens aggresjon. Noen hunder er ganske enkelt mer hundevennlige enn andre, men sosialisering spiller en viktig rolle for å bestemme hvordan hunden din vil reagere på og samhandle med hunder som han ikke vet. Mens du tar en helt ny valp til hundeparken, er det ikke en god ide å sørge for at valpen møtes og danner positive forhold til andre hunder, mens ung kan redusere risikoen for hundens aggresjon senere.
  3. Mindre stressende reise og bil turer. Mange hunder elsker å ri i bilen, selv om noen er redd for bilreiser fordi de forbinder dem med besøk til veterinæren. Hvis du får valpen din til å ri i bilen fra en ung alder, vil du finne det mye lettere å ta ham på bilturer, og du kan til og med være i stand til å reise med ham.

Sosialisering er utrolig viktig for en hund, og heldigvis er det også lett å gjøre. Alt du virkelig trenger å gjøre er å avsløre valpen til så mange nye mennesker, steder og ting som mulig i løpet av de første seks månedene av livet. Hvis du gjør det, vil du oppdage at han vokser opp til å være en veljustert voksen som ser verden med spenning fremfor frykt.

Anbefalt: