Logo no.sciencebiweekly.com

Viktigheten av å pleie hunden din regelmessig

Innholdsfortegnelse:

Viktigheten av å pleie hunden din regelmessig
Viktigheten av å pleie hunden din regelmessig

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Viktigheten av å pleie hunden din regelmessig

Video: Viktigheten av å pleie hunden din regelmessig
Video: Эстер Перель: Секрет поддержания страсти в длительных отношениях 2024, April
Anonim

Bilder av: Serdar Tibet / Shutterstock

Det handler ikke bare om utseende - grooming hunden din er så mye mer. Derfor bør du regelmessig groom hunden din

Hvis du bare groomer hunden din slik at hun ser best ut, kan du kanskje savne poenget. Selvfølgelig er det en bonus at en velpleidet hund ser pent ut og lukter så frisk som nyvaskede ark, men det er mange fordeler med prosessen. Ideelt sett bør du gjøre en form for grooming til deg pooch hver dag (ingen har sagt at det å ha en hund var lett!), Men dette varierer avhengig av oppgaven ved hånden. Det finnes en rekke grunner til hvorfor det er viktig at hunden din blir preparert regelmessig.

Holde henne behagelig

Regelmessig grooming er viktig for å holde din firbente venn så komfortabel som mulig. Selv om dette gjelder for alle hunder, er det spesielt relevant for langbelagte hjørnetenner. Hvis hunden din har mye pels bør du børste henne hver dag for å sørge for at hennes frakk ikke blir sammenflettet eller mattet, noe som kan forårsake ubehag for henne. Vær særlig oppmerksom på håret rundt albuene, på magen og mellom beina, da disse områdene er spesielt utsatt for matting. Hvis du ikke er villig til å pusse henne daglig, ta henne med til en profesjonell hundeklærer for å få henne fraktet regelmessig. Det er ikke bare å pusse hunden din som vil bidra til å holde henne komfortabel. Pass på at neglene trimmes regelmessig, og ørene og tennene holdes rene.

Opprettholde god helse

Visse elementer av pleie er ikke bare viktige for komfort og estetikk, men er også avgjørende for god helse. Du bør børste ungdommens tenner hver dag for å holde dem fri for plakk. Hvis hunden din har dårlig dental hygiene, kan dette føre til tannkjøttsykdom og til alvorligere infeksjoner i munnen. Rengjøring av hundens ører er også viktig for helsen. Hvis for mye smuss og bygger opp, kan det føre til øreinfeksjoner, spesielt i raser med store, floppy ører. Regelmessig bading er også viktig for hudens helse, men det kan være skadelig å bading hunden din for ofte. Så lenge hun ikke har fått seg i et rot, må du aldri bade deg i mer enn en gang hver to til fire måneder.

Børsting er liming

For deg, kan du pusse hunden din som en chore, men for henne er det en herlig massasje. Selv om hunden din har kort pels, er det en behagelig opplevelse for henne å pusse henne en eller to ganger i uken, og det er en god måte å binde seg på. Undervurder aldri hvor mye kjærligheten din hund har for deg, så gi henne litt ekstra spesiell oppmerksomhet i form av en børsting økt kan være svært behagelig for henne. Dette kan være spesielt viktig hvis du nylig har reddet en hund og kjøpt henne inn i familien din, da det kan hjelpe henne til å begynne å stole på deg raskere eller bidra til å danne et sterkere bånd mellom dere to.

Sjekker for abnormaliteter

Hunder kan få alle slags klumper og støt av dem uten at du legger merke til det, men når du pleier hunden din, har du en god mulighet til å sjekke for slike ting og for eventuelle andre endringer. Kjør hendene over hunden din mens du børster henne og kontroller tannkjøttet for noen klumper eller betennelser. De fleste støt og knobbly biter som du kan finne på hunden din kan få, er godartede og ingenting å bekymre deg for. Det er imidlertid alltid best å sjekke hos en veterinær, bare for å være sikker. Tross alt, gjør det aldri vondt å være forsiktig når det gjelder helsen til din elskede hund.

Image
Image

Lauren Corona er freelance skribent fra glade gamle England. Hun spesialiserer seg skriftlig om hunder og andre critters. Lauren bor i nærheten av Oxford, med sin vakre Doberman, Nola. Når hun ikke taper bort på tastaturet, finner du henne i skogen med Nola-hunden, hever penger til Oxfordshire Animal Sanctuary, lager vegansk mat, lager zines og skriver om seg selv i den tredje personen.

Anbefalt: