Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er Canine kognitiv dysfunksjon?

Innholdsfortegnelse:

Hva er Canine kognitiv dysfunksjon?
Hva er Canine kognitiv dysfunksjon?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er Canine kognitiv dysfunksjon?

Video: Hva er Canine kognitiv dysfunksjon?
Video: Lær din hund at gi' pote 2024, April
Anonim

Bilder av: graphicphoto / Bigstock

Etter hvert som hunder blir eldre, er de utsatt for å utvikle Canine Cognitive Dysfunction. Her er hva du skal se etter, så du kan få poochen din hjelpen han trenger.

Canine Cognitive Dysfunction (CCD) er hundens ekvivalent av demens. Det er til og med kalt "doggy Alzheimer." Som Alzheimer er CCD en progressiv sykdom uten botemedel. Men å fange det tidlig ved å oppdage symptomer og gjennomføre en behandlingsplan kan hjelpe hunden din med CCD lykkelig å navigere i sin verden.

I slekt: 5 gamle gamle fakta om eldre hunder kosthold

CCD, som demens, er en degenerativ hjernesykdom. Det påvirker aldrende hundene like, selv om gigantiske raser alder raskere enn små raser. Det er også et underdiagnostisert problem. I en juni 2010 studie rapportert i Veterinærjournalen, brukte forskere en atferdsundersøkelse for å diagnostisere CCD. Ifølge respondentene spørreskjemaer, ville 14,2 prosent få en CCD diagnose, men bare 1,9 prosent ble diagnostisert med CCD av en veterinær. Studieforfatterne antar at denne uoverensstemmelsen representerer reelle diagnoser. Så det er kritisk at kjæledyrseiere holder oppmerksom på kjæledyret deres og merker på eventuelle symptomer å dele med dyrlægen sin. Tross alt ser veterinærene bare hundene i klinisk setting, i stedet for i eget hjem, hvor oppføringene kan være helt forskjellige.

Relatert: Ekspertråd: Kosttilskudd og kosthold for eldre hunder

Hvis du er bekymret for hunden din, så er det hva du skal se etter: Ifølge Becky Lundgren, DVM, i hennes artikkel Canine Cognitive Dysfunction (Senility), "Kognitive oppgaver problemer inkluderer problemer med romlig orientering (en følelse av retning mens du beveger deg rundt); problemer med minne, læring, housetraining; og problemer med å gjenkjenne og reagere på menneskelige familiemedlemmer. "Det er en fullstendig liste over symptomer, pluss en nyttig sjekkliste for å ta med veterinærkontoret på DogDementia.com-nettstedet.

Hvis du oppdager noen symptomer i ditt aldrende kjæledyr, kan du besøke veterinæren din. Det er ikke en måte å "kurere" eller til og med reversere degenerasjonen som forårsaker CCD, men du kan ta skritt for å bremse effekten på hunden din.

Administrasjonsstrategier inkluderer en rekke kosttilskudd eller kosttilskudd. Noen studier, som en 2002-rapport i Neurobiologi av aldring, indikerer at antioksidanter og mitokondriale kofaktorer kan redusere virkningene av degenerasjonen. Andre legemiddelbehandlinger (som L-Deprenyl og S-adenosylmetionin) og diettjusteringer kan bli anbefalt av veterinæren din. I tillegg kan anrikningsaktiviteter som gjør at pupillens hjerne jobber, avverge CCDs effekter. Se etter matoppgaver og leker som krever problemløsing for å aktivere hundens mentale muskler. Tips: Dette kan til og med bidra til å forhindre utbruddet av CCD når det startes med unge valper!

Bunnlinjen: Arbeid med veterinæren din for å utarbeide en behandlingsplan, enten det inkluderer medisiner, reseptbelagte matvarer, kosttilskudd eller til og med bare forsiktig oppmerksomhet. Selv om det ikke kan forhindres, kan hunder med CCD leve ut sine dager lykkelig med ledelsesstrategier og hjelp fra deres kjære familie.

Image
Image

Maggie Marton er definisjonen av "crazy dog lady" og en prisbelønt forfatter basert i Bloomington, Indiana. Obsesset med hunder skriver hun for mange petrelaterte publikasjoner og er aktiv i dyrevelferd. Nylig lanserte hun sin første eBook, Authentic Blogging, for å inspirere andre til å skrive med sin egen stemme. Når hun ikke leser om hunder, skriver om hunder eller walking hunder, elsker hun å vandre og lure - begge aktiviteter er vanligvis med hundene sine. Maggie lever sammen med sin mann, John; Emmett, en pitblanding; Lucas, en gjeterblanding; Cooper, en pit blanding; og Newt, den lone kitty (som selvfølgelig driver showet). Du finner henne online på OhMyDogBlog.com.

Anbefalt: